Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Nya och effektivare plåtpoliser övervakar bilisterna, Grekland drabbat av våldsamt oväder

En trafiksäkerhetskamera vid en landsväg.
En trafiksäkerhetskamera vid en landsväg. Bild: Lehtikuva hastighetsövervakning,Trafiksäkerhetskamera

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt:

Från och med i dag torsdag blir trafikövervakningen bättre eftersom en ny typ av fartkameror tas i bruk. De tar mer exakta bilder och kan övervaka flera körfält och fordon samtidigt. De första har installerats på Riksväg 6 i Kouvola.

Ett våldsamt oväder har överraskat norra Grekland, det drog in över Halkidiki-halvön i går kväll. Hårda vindar, blixtar och hagel orsakade kaos där minst sex utlänningar dog och över 100 andra människor skadades.

Det är inte enbart barn som utsätts för gromning, det händer även vuxna. Förövaren etablerar en känslomässig kontakt med det utsedda offret med avsikt att senare utnyttja personen sexuellt. Det finns inga exakta siffror, men det uppges bli vanligare hela tiden.

Det internationella atomenergiorganet IAEA har vid ett krismöte inte lyckats fatta några beslut gällande kärnavtalet med Iran. Mötet sammankallades av USA efter att det i förra veckan bekräftades att Iran anrikat uran över de gränser det internationella kärnenergiavtalet tillåter.

Dagens väder

Mest mulet med regn eller regnskurar. I kväll uppklarnande och uppehåll. Dagens högsta temperatur är 13 till 17 grader, i öster lite lägre. Vinden är svag.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes