Hoppa till huvudinnehåll

Trump besviken på Kina som inte har köpt amerikanska lantbruksprodukter trots överenskommelse

Donald Trump.
Donald Trump. Bild: ERIK S. LESSER / EPA Donald Trump

USA:s president Donald Trump är besviken på att Kina inte har köpt mera amerikanska lantbruksprodukter, vilket landets ledare har kommit överens om.

I en tweet skriver Trump att han är besviken på Kina eftersom de inte köpt amerikanska lantbruksprodukter, som de lovat, men han hoppas att Kina snart inleder köpen. Kinas president Xi Jinping och Trump kom överens om köpen vid G20-mötet i juni.

De utlovade köpen var en handräckning av Kina för att USA inte ska fortsätta att höja tullarna på kinesiska produkter. Länderna kom också då överens om att fortsätta handelsförhandlingarna som körde fast i maj.

Vita husets ekonomiska rådgivare, Larry Kudlow, kommenterade på torsdagen att USA förväntar sig att Kina snart ska börja köpa amerikanska lantbruksprodukter.

Hittills har Trump och Xi Jinping främst talat per telefon. De har inte delgivit några planer på att återuppta handelsförhandlingarna.

Läs mera:

Vapenvila i handelskriget mellan USA och Kina ‒ Trump och Xi överens på G20-mötet

Inget genombrott, men ett försiktigt steg i positiv riktning. Så kan man kanske sammanfatta resultatet av mötet om handelskonflikten mellan USA och Kina.

Läs också