Hoppa till huvudinnehåll

Fritt fram att simma vid Regattastranden i Hangö - men undvik ännu Plagen och Bellevue

Regattastranden i Hangö.
Arkivbild på Regattastranden i Hangö. Regattastranden i Hangö. Bild: Yle/Marica Hildén tellina thalatta hangö

Den avrådan från bad som tidigare gällde för Regattastranden kan nu upphävas. Det framkommer i de nya vattenprover som togs på onsdagen på badstränderna på Hangö udds södra sida.

Stranden på Parkbergets västra sida är simduglig, men Sydspetsens miljöhälsa avråder ännu från bad på stränderna Plagen och Bellevue på Parkbergets östra sida. Där var mängden kolibakterier (E coli) var strax över åtgärdsgränsen - 520 enheter på 100 milliliter.

Mängden kolibakterier ska vara under 500 enheter per 100 milliliter vatten.

Sydspetsens miljöhälsa noterar ändå att mängden kolibakterier är mindre i det senaste provet jämfört med det första provet som togs. Miljöhälsan beslöt att ta badvattenprover på måndagen (8.7) eftersom det dagen innan hade runnit ut regnvatten blandat med avloppsvatten i havet från Parkbergets pumpstation.

Ett nytt badvattenprov tas på fredag (12.7)