Hoppa till huvudinnehåll

Ingen fortsättning i NHL för guldlejonet Juho Lammikko – vänder hem och spelar för Kärpät

Juho Lammikko med pokalen
Juho Lammikko. Juho Lammikko med pokalen Bild: All Over Press ishockey,Finlands herrlandslag i ishockey,Juho Lammikko

Juho Lammikko har skrivit på för ett år med Kärpät meddelar klubben. Lammikko har hållit till i Nordamerika de fyra senaste åren och spelade förra säsongen 40 matcher för Florida Panthers.

Förra säsongens silverlag Kärpät är just nu inne in en stor process med att bygga om laget. Flera tongivande spelare har lämnat och man har plockat in nya namn Janne Pesonen, Ludwig Byström samt förlängt kontraktet med veteranen Jussi Jokinen.

Nästa nya namn i klubben är Juho Lammikko. Anfallaren som vann VM-guld med Lejonen i våras lämnar Florida Panthers organisation.

– Jag känner att jag behöver utvecklas och Kärpät var just nu det bästa alternativet för mig. Jag har hört mycket bra om organisationen och man har duktiga tränare, säger Lammikko på Kärpäts webbplats.

Lammikko gjorde NHL-debut förra säsongen och spelade 40 grundseriematcher för Florida Panthers. Största delen av sin tid i Nordamerika har Lammikko spenderat i AHL och Springfield Thunderbirds.

I Springfield har Lammikko varit lagkamrat med Ludwig Byström som skrev på för Kärpät i maj.

– Jag känner honom väldigt bra, vi spelade tillsammans i några säsonger i AHL. Det är roligt att han också ska spela här, säger Lammikko.

Juho Lammikko har fått sin ishockeyfostran i Ässät och ligadebuterade för Björneborgsklubben säsongen 2013–14.