Hoppa till huvudinnehåll

Emil Lindholm avbröt rallyt i Tammerfors i klar ledning – tekniskt fel satte stopp för Ingåbon

En rallybil kommer i hög hastighet på en grusväg.
Emil Lindholm hade bra fart i Tammerforsrallyt men tvingades avbryta. En rallybil kommer i hög hastighet på en grusväg. Bild: Merita Mäkinen bilsport,rally,motorsport,Ingå,Västnyland,Emil Lindholm,Tammerfors

Ingåbon Emil Lindholm och kartläsaren Mikael Korhonen tvingades avbryta rallyt på lördagen. Ekipaget ledde Tammerforsrallyt med tre minuter då ett tekniskt fel satte stopp på framfarten.

- Svänghjulet lossnade från motorn och det betydde att vi var tvungna att avbryta. Också motorns vevaxel brast.

- Från maskinrummet hördes redan på förmiddagen mystiska ljud och vi bytte för säkerhetsskull växellådan redan efter tre specialetapper. Troligen berodde oljudet på svänghjulet, sammanfattar Lindholm de tekniska problemen.

VM-rallyt i Jyväskylä i början av augusti

Då ekipaget tvingades avbryta rallyt hade Lindholm – Korhonen lyckats dra ifrån. Ledningen var omkring tre minuter efter sex specialetapper.

Rallyt i Tammerfors var en del av ekipagets förberedelser inför säsongens höjdpunkt, VM-rallyt i Jyväskylä. Det rallyt går av stapeln i början av augusti.

- Vi hade ett par testteman i det här rallyt och de testerna kunde vi genomföra. Vi ska hoppas att de motgångar vi haft i de två senaste rallyn inte upprepas i Jyväskylä.

- Förutom motorproblemen blev det en helt okej feeling från det här rallyt, säger Lindholm.

Artikeln korrigerad 13.7 klockan 21.25. Rallyt i Tammerfors var inte en deltävling i FM-serien.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland