Hoppa till huvudinnehåll

Färdigspelat för Niklas Bäckström – ansluter sig till Columbus Blue Jackets personal

Niklas Bäckström i Tappara
Niklas Bäckström. Niklas Bäckström i Tappara Bild: Tomi Jokela/ All Over Press FM-ligan i ishockey,ishockey,Niklas Bäckström

Fjolårssäsongen i Tappara blev den sista för ishockeymålvakten Niklas Bäckström. Nu står den nämligen klart att 41-åringen ska ta sig an målvaktstränaruppgifter i Columbus Blue Jackets.

Columbus Blue Jackets, med Jarmo Kekäläinen som general manager, meddelade på sin webbplats att Niklas Bäckström ansluter till klubbens personal med titeln "European Goaltending Coach". Bäckström ska alltså ansvara för målvaktsträning i Europa.

Hoppa över Twitterpostning

Spelaragenten Aljoša Pilko har tidigare berättat att Bäckström kommer att hålla ett vakande öka på Columbus målvaktslöfte Daniil Tarasov, som är utlånad till Ässät för nästa säsong.

Hoppa över Twitterpostning

Samtidigt meddelade Columbus att finländaren Mikko Mäkelä kommer att arbeta som scout på deltid för klubben.

Bäckström tillbringade sina tre senaste säsonger i FM-ligan, två av dem i moderklubben Helsingfors IFK och en i Tappara.

41-åringen fick sitt genombrott i FM-ligan i början av 2000-talet med Kärpät. Därefter hann han spela 10 NHL-säsonger med Minnesota Wild, samt några matcher med Calgary Flames. Sammanlagt blev det över 400 grundseriematcher i världens hårdaste ishockeyliga för Bäckström.

Med landslaget har Bäckström vunnit varsitt OS- och VM-silver, samt ett OS- och två VM-brons. 41-åringen var också med och vann U20-VM säsongen 1997-98.

Läs mera:

Videon är inte längre tillgänglig

Kärleken till ishockeyn och gemenskapen i omklädningsrummet driver rutinerade Niklas Bäckström – kände sig hedrad då Tappara erbjöd kontrakt

Niklas Bäckström älskar att spela ishockey och numera gör han det i Tappara. Det spelar ingen roll om ishallen är tom eller fullsatt, bara han får hålla på med det han gillar allra mest. Där spelar också gemenskapen i omklädningsrummet spelar en central roll.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport