Hoppa till huvudinnehåll

HJK lyckades inte utöka ledningen i tabelltoppen – Honka kvitterade i slutminuterna: "Allt är möjligt, alla matcher är olika både för oss och för dem"

Honkas Jasmin Leppioja och HJK:s Essi Sainio kämpar om boll.
Poängen delades i Helsingfors då Honka kom åt att kvittera matchen strax innan slutvisslingen. Honkas Jasmin Leppioja och HJK:s Essi Sainio kämpar om boll. Bild: Lehtikuva HJK,FC Honka,Damligan

HJK hade redan innan dagens möte en rätt klar ledning i tabellen, men lyckades inte utöka den ytterligare. Hemmalaget hade länge grepp om matchen och hade kunnat säkra en till tre poängare, men tappade ledningen i sista stund. HJK:s ledning i damligan är ändå fortsättningsvis rätt stor.

– Vi borde ha klarat av att spela bättre och vinna den här matchen. Det harmar rätt så mycket, kommenterade Jutta Rantala efter matchen till Yle Urheilu.

HJK tog tidigt ledningen i matchen. Rantala nätade för tolfte gången under säsongen i den 22:a minuten. Sedan gick så gott som resten av matchen i hemmalagets ledning.

Men Honka hade inte sagt sitt.

Gladare miner i Honka

I den 88:e minuten lyckades Tia Painilainen lägga in kvitteringsmålet och matchen slutade 1–1. I och med den delade poängen lyckades inte HJK utöka sin ledning i tabelltoppen.

– Vi kan vara väldigt nöjda med hela lagets insats. Det här värmer nog, sade Painilainen till Yle Urheilu efter matchen.

– Allt är möjligt. Alla matcher är olika såväl för oss som för dem. Det gör gott för vårt självförtroende att vi klarade av att föra spelet i en match mot dem.

Milla Punsar firar 1–1 målet.
Milla Punsar firar det sena kvitteringsmålet. Milla Punsar firar 1–1 målet. Bild: Lehtikuva FC Honka,HJK Helsingfors,Milla Punsar

Efter dagens möte ligger HJK på 35 poäng, 9 poäng före tvåan Honka som har kammat in 26.

HJK har under säsongen inte förlorat en enda match, och endast tappat poäng i nu två matcher. De har som bäst en målskillnad som lyder 33-10.

FC Honka har däremot vunnit 7, spelat 5 oavgjorda och förlorat en match. Deras enda förlust kom mot just HJK. Honkas målskillnad är 21-9.

Med fulla 13 matchrundor spelade ligger TiPS på en tredje plats i tabellen, 5 poäng bakom Honka och 14 poäng bakom ettan HJK.

Damligan fortsätter på lördag med fyra matcher. Då möter Honka Ilves på hemmaplan medan HJK gästar Åland United.

Resultat:

HJK – FC Honka 1–1 (1–0)
1–0 Jutta Rantala, 22 min
1–1 Tia Painilainen, 89 min

Texten uppdaterad 15.7.2019 klockan 22.31 med kommentarer.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport