Hoppa till huvudinnehåll

James Bond går i pension - Lashana Lynch blir nya 007

Lashana Lynch.
Den brittiska skådespelaren Lashana Lynch. Lashana Lynch. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Lashana Lynch

Brittiska medier rapporterar att skådespelaren Lashana Lynch blir nya 007 när James Bond går i pension och drar sig tillbaks till Jamaica.

Det är tidningen Daily Mail som har intervjuat en hemlig källa. Enligt källan är det Captain Marvel-stjärnan Lashana Lynch som tar över efter James Bond i den nya filmen Bond 25, som redan håller på att spelas in.

Lashana Lynch kommer inte att bli den nya James Bond, utan den som tar över kodnamnet 007.

Alltsedan Daniel Craig, den nuvarande James Bond, gick ut med att han inte kommer att fortsätta i rollen som agent 007, har det spekulerats kring efterträdaren.

Näyttelijä
Daniel Craig spelar James Bond i den nya filmen Bond 25 som spelas in i Storbritannien och Italien som bäst. Näyttelijä Bild: Shutterstock

Flera har uttryckt en önskan om att 007 borde spelas av en kvinna.

Det sägs vara en av manusförfattarna till den nya Bondfilmen, komediförfattaren Phoebe Waller-Bridge, som bland annat skrivit manus för tv-serien Fleabag, som fattat beslutet att låta en kvinna axla rollen som 007.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Utrikes