Hoppa till huvudinnehåll

Lewis Hamilton valde att inte följa stallets instruktioner i gårdagens tävling: "Varför ta risken?"

Lewis Hamilton pekar uppåt från en folkmassa.
Lewis Hamilton. Lewis Hamilton pekar uppåt från en folkmassa. Bild: xpbimages.com Lewis Hamilton,Formel 1

Lewis Hamilton tog hem segern i formel 1-deltävlingen på Silverstone igår. Britten gjorde det med endast ett depåstopp – trots att stallet kallade in honom en gång till. Det är sällsynt att gå emot stallets instruktioner på detta sätt, medger britten själv.

Mercedesföraren Valtteri Bottas fick starta från pole position i gårdagens F1-deltävling på Silverstone, men en säkerhetsbil vid olämplig tidpunkt ställde till det för finländaren.

Bottas gjorde två depåstopp, medan stallkamraten Hamilton klarade sig med ett enda byte till hårda däck och tog hem segern på hemmaplan.

Planen var att Hamilton skulle besöka depån lika många gånger. Den 34-årige britten kallades i loppets slutskede åter till däckbyte, något som Hamilton valde att nobba.

– Varför ta risken? frågade sig Hamilton enligt Motorsport.

– Jag har nog förtroende för mekanikerna, men jag ville inte riskera något.

Hamilton leder nu förarmästerskapet med en marginal på 39 poäng.

– Ett depåstopp skulle ha fört oss närmare varandra, det var sju varv kvar och det är mycket svårt att ta ifatt en marginal på 21 sekunder, när jag ändå kunde hålla en så pass hög fart. Det är sällsynt att gå emot stallet, men jag beslöt att det var bäst så för mig.

Hoppa över Twitterpostning

Stallchefen nöjd med Räikkönens insats

Kimi Räikkönen slutade på en åttonde plats och samlade värdefulla poäng till sitt stall. Stallkamraten Antonio Giovinazzi körde däremot ut.

Alfa Romeos stallchef Frederic Vasseur var nöjd med ”Ismannens” prestation.

– Att ta hem fyra poäng är ett bra resultat, men det är alltid en liten besvikelse när ena bilen inte ser målflaggan. I sin helhet var tävlingen en bra laginsats. Kimi gjorde ett stabilt race och tog vara på de möjligheter som han fick, sade Vasseur bland annat på stallets webbplats.

Inte heller Räikkönen själv tycktes vara allt för besviken.

– En åttonde plats är ett positivt resultat. Min bil fungerade helt bra i kurvorna, men vi saknade lite snabbhet i raksträckorna, analyserade ”Ismannen”.

Skip Instagram post

Nästa grand prix arrangeras inkommande vecka i tyska Hockenheim.

Läs också