Hoppa till huvudinnehåll

Trump ger sig inte - kräver en ursäkt av de kongressledamöter han tidigare förolämpat

Donald Trump
Donald Trump Bild: EPA-EFE/JIM LO SCALZO Trump,Donald Trump

USA:s president Donald Trump skrev på Twitter under måndagen att han kräver en ursäkt av de kongressledamöter med invandrarbakgrund som han tidigare uppmanat att "åka hem".

Uppmaningen på Twitter väckte ramaskri i amerikanska medier, och Storbritanniens avgående premiärminister Theresa May fördömde Trumps uttalanden.

Men Trump hävdar att kongressledamöterna genom sina åsikter och tidigare uttalanden förolämpat USA och Israel, och anklagar dem för "rasistiskt hat".

På Twitter skriver Trump:

”När kommer de radikala vänster kongressernaledamöterna att be om ursäkt till vårt land, folket i Israel och till presidentens kontor för det fula språk de använt och de hemska sakerna de sagt. Så många människor är arga på dem och deras hemska och äckliga handlingar.”

Hoppa över Twitterpostning

I sina tweets hävdar Trump att kongressledamöterna visat ”rasistiskt hat” i sina uttalanden och att de är är ”impopulära och icke-representativa”.

Senare kritiserade han Demokraterna för att ha försvarat kongressledamöterna.

Läs mera:

Trump anklagas för rasism efter uppmaning till amerikanska kongressledamöter att "åka hem" dit de kom från

- Åk hem till era misslyckade länder och ordna upp där, i stället för att berätta för det amerikanska folket hur vi ska sköta världens mäktigaste land. Det var budskapet på twitter från president Trump på söndag morgon. Budskapet väcker bestörtning.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes