Hoppa till huvudinnehåll

Alla tiders snabbaste depåstopp – Red Bull-mekanikerna skrev historia på Silverstone

Pierre Gasly genomför ett depåstopp.
Pierre Gasly. Pierre Gasly genomför ett depåstopp. Bild: imago images / HochZwei/ All Over Press Pierre Gasly,Red bull racing

I söndagens formel 1-deltävling på Silverstone skrevs historia, rättare sagt depåhistoria. Red Bulls mekaniker stod för en riktig kanoninsats – Pierre Gaslys depåstopp varade i endast 1,91 sekunder, vilket är nytt rekord.

Red Bull-föraren Max Verstappen följde upp sin vinst i Österrike med en femteplats i Silverstones deltävling förra helgen. På Silverstone var stallkamraten Pierre Gasly bättre, fransmannen nappade nämligen fjärdeplatsen i tävlingen.

Stallets mekaniker var i toppform i Storbritannien. Ingen har nämligen någonsin haft ett lika kort depåstopp som Pierre Gasly hade i tävlingen. Det berättar formel 1 på sin webbplats.

Gaslys depåstopp varade i endast 1,91 sekunder. Tiden är en hundradel bättre än det gamla världsrekordet, som fanns i Red Bulls och Williams namn.

Gaslys holländska stallkamrat Max Verstappen behövde inte vänta särskilt mycket längre på att mekanikerna skulle bli klara med sitt arbete. Verstappens snabbaste depåstopp i tävlingen varade i 1,96 sekunder.

Se Gaslys depåstopp nedan.

Läs också