Hoppa till huvudinnehåll

Alla tre finländare från draftens första runda har nu kontrakt – Lassi Thomson överens med Ottawa

Lassi Thomson på knä på isen.
Lassi Thomson. Lassi Thomson på knä på isen. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Ottawa Senators,Lassi Thomson

Backen Lassi Thomson har undertecknat ett treårigt avtal med Ottawa Senators. Alla tre finländare som valdes i den första rundan av årets NHL-draft har nu också ett kontrakt i bakfickan.

Först skrev Kaapo Kakko på ett nykomlingskontrakt och tidigare i går gjorde Ville Heinola det samma. Sent i går kväll meddelade Ottawa i sin tur att Tammerforsbördige Lassi Thomson undertecknat ett treårigt nykomlingsavtal med klubben.

Hoppa över Twitterpostning

Ottawa valde 18-årige Thomson som draftens 19:e man tidigare denna sommar.

– Lassi har fina offensiva instinkter och ett skott av NHL-kaliber. Han för också med sig en hög tävlingsnivå – han har hela tiden benen i rörelse och driver spelhastigheten, sade Senators general manager Pierre Dorion på klubbens webbplats.

Thomson har redan en säsong i Nordamerika bakom sig. Han spelade nämligen för Kelowna Rockets i den kanadensiska juniorligan WHL under den gångna säsongen. Thomson stod för poängen 17+24=41 på 63 grundseriematcher.

I våras kom Thomson överens om ett tvåårigt avtal med hans moderklubb Ilves. Enligt Yle sade Thomson då att han ämnade att tillbringa åtminstone en säsong i Finland ännu.

Läs mera:

En till av årets draftval har tecknat ett nykomlingskontrakt – kontraktet med Winnipeg ger Ville Heinola över en miljon dollar per säsong

Winnipeg Jets och Ville Heinola har tecknat ett treårigt nykomlingskontrakt, meddelar klubben i dag. Heinola blev tredje finländare att ropas upp, då Jets reserverade honom i den första omgången som nummer 20. Hans kontrakt med Winnipeg ger honom ungefär 1,1 miljoner dollar per säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport