Hoppa till huvudinnehåll

”Det är lättare att klara sig i OS än att ta sig dit” - Raseborgs Skyttars Joni Stenström skjuter närmare 30 000 skott före OS i Tokyo

Porträttbild på Joni Stenström.
Joni Stenström tävlar i höst i Brasilien och Italien. Porträttbild på Joni Stenström. Bild: Bubi Asplund / Yle skytte,Ekenäs,Raseborg,Västnyland,Raseborgs skyttar,joni stenström

Snappertunaskytten Joni Stenström har fortsättningsvis de olympiska spelen i Tokyo år 2020 som mål. Han säger att utvecklingen går i rätt riktning, men att hans värsta konkurrenter också utvecklas hela tiden.

Fram till OS i Tokyo kommer Stenström att delta i flera uttagningstävlingar och bränna en hel del krut på vägen.

- Under hösten deltar jag i två viktiga tävlingar. I slutet av augusti tävlar jag i en deltävling i världscupen i Rio de Janeiro i Brasilien och i september skjuter jag i EM på 50 meter i Italien.

Före OS hinner Stenström skjuta mellan 25 000 och 30 000 skott.

- Jag har nog mängden skott inne, men skytte är till 90 procent mentalt, säger Stenström och berättar att de finländska skyttarna allt mer satsar på mental träning.

Stenström är realist

På frågan vad som sker om Joni Stenström inte får en plats i det finländska OS-laget 2020 svarar han efter en kort tankestund att sannolikheten att han får en plats i laget inte är särskilt stor.

- Man säger ofta att det är lättare att klara sig i OS än att ta sig dit.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland