Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit litar på Lauri Marjamäki – belönas med långt kontrakt: "På väg i rätt riktning"

Lauri Marjamäki.
Lauri Marjamäki. Lauri Marjamäki. Bild: Petri Saarelainen / All Over Press Lauri Marjamäki

Lauri Marjamäki förlänger sitt kontrakt med KHL-klubben Jokerit. Chefstränarens nya kontrakt med Helsingforslaget räcker till våren 2022. Vi har ett bra lag, säger Marjamäki.

Efter en misslyckad sejour med Lejonen tycks Lauri Marjamäki ha hittat rätt. KHL-klubben Jokerit meddelade idag på sin webbplats att man kommit överens med Marjamäki om utnyttja optionen som funnits i tränarens kontrakt.

Optionen gällde två säsonger till i klubben och betyder att Marjamäki nu har kontrakt till våren 2022. Förra säsongen var 42-åringens första som tränare för klubben.

– Jag har trivts bra i Jokerit och det lämnade verkligen en positiv bild av verksamheten under första året, säger Marjamäki på klubbens webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Har Kurris förtroende

Jokerit slutade på en femte plats i den västra konferensen under Marjamäkis första säsong i klubben. I slutspelet blev det respass i den första rundan mot Dynamo Moskva.

– Som organisation är vi på väg i rätt riktning och vi har en flitig och ambitiös verksamhet på gång. Vi har ett bra lag och på det sättet är allt som det ska, när vi snart börjar förbereda oss för en ny säsong, menar Marjamäki.

Före sejouren som Lejonens chefstränare fungerade Marjamäki som tränare för Blues och Kärpät i ishockeyligan. Marjamäki har också varit assisterande tränare för Lejonen, samt tränat Juniorlejonen

– Kontinuitet, långsiktighet och ett starkt finländskt kunnande är viktiga är viktiga värden för Jokerit och en stor del av vår strategi. Finland syns starkare än förr i vår spelartrupp och vi har en stark tro på Marjamäkis och hela hans teams kunnande för de kommande åren, säger lagets general manager Jari Kurri.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport