Hoppa till huvudinnehåll

Otrolig uppvisning av svenske diskusstjärnan Daniel Ståhl – kastade fyra gånger över 70 meter och skrev historia

Daniel Ståhl i farten.
Daniel Ståhl. Daniel Ståhl i farten. Bild: Heiko Junge / EPA / All Over Press Daniel Ståhl

Den svenske diskusstjärnan Daniel Ståhl är i toppform. Ståhl kastade fyra gånger över 70 meter i gårdagens tävling, slog banrekordet med åtta meter och världstvåan med nästan fem meter.

Daniel Ståhl är världens bästa diskuskastare just nu. Ett nytt bevis på det kom i går kväll i svenska Varberg, i en tävling som som hör till den svenska GP-serien.

Det är bara Ståhl och jamaicanen Fedrick Dacres som kastat över 70 meter denna säsong och båda två fanns på plats i Varberg i går. Men Dacres fick en bakgrundsroll i tävlingen.

26-årige Ståhl slog nämligen till med hela fyra kast i rad som mätte över 70 meter. Detta är den första gången i historien som en diskuskastare lyckats med fyra kast över 70 meter i samma tävling, enligt Aftonbladet.

Ståhls längsta för kvällen kom i det femte försöket, 70,89. Nytt banrekord, Ståhls tredje bästa kast någonsin och flera meter längre än Dacres, som stannade på blygsamma 65,92.

– Tekniken har stämt hela säsongen och jag har höjt min lägstanivå, sade Ståhl efter tävlingen för SVT Sport.

Ståhl, med rötter i Åbo, ser ändå mycket förbättringspotential i sina kast. Vindförhållandena i Varberg var inte heller de bästa.

– Det finns mycket mer att slipa på och jag kan kasta ännu längre, det vet jag. Det finns 72,73 meter i vindstilla.

Tidigare i sommar kastade Ståhl nytt svenskt rekord på 71,86. Fedrick Dacres är statistiktvåa i världen med 70,78.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport