Hoppa till huvudinnehåll

Tydligare rutter och förbättringar på utfärdshamnen - Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att Kopparnäs skulle få ett ansiktslyft

Kopparnäs-entusiasten Lucille Rosenqvist-Aminoff
Kopparnäs-entusiasten Lucille Rosenqvist-Aminoff Kopparnäs-entusiasten Lucille Rosenqvist-Aminoff Bild: YLE / Linus Westerlund Kopparnäs (halvö i Finland),Ingå

Besökarantalet i Kopparnäs beräknas växa kraftigt inom de kommande åren, och sommargästen Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att de planerade åtgärderna för att förbättra området verkligen skall bli av.

- De flesta åtgärderna som planeras innebär definitivt ett plus, i fall de blir av. Föreningen har redan haft omkring 15 år på sig att göra förändringarna, men ingenting har hänt. Så jag hoppas att de nu gör det.

Lucille Rosenqvist-Aminoff har länge varit engagerad i planerna för Kopparnäs-området och hon besöker stället nästan dagligen. Särskilt efterlyser Rosenqvist-Aminoff bättre utmärkta rutter i terrängen, och att utfärdshamnen förbättras.

- Det viktigaste är att få utfärdshamnen i skick, den ligger så vackert mot väst med kvällssol.

Läs mera om föreningens utvecklingsplaner för området här:

Läs mera:

Stopp för bilarna på Kopparnäs stränder i Ingå - 6 förändringar som ska rädda området innan det är för sent

Föreningen som äger det stora friluftsområdet i Kopparnäs-Störsvik tror besökarsiffran kommer fördubblas inom tio år. Det natursköna området ligger endast 50 kilometer från Helsingfors centrum.

Lyssna på intervjun med Lucille Rosenqvist-Aminoff här.

Läs också