Hoppa till huvudinnehåll

Bottas anser att han förtjänar fortsatt förtroende i Mercedes: ”Men måste jag lämna skulle jag just nu välja Ferrari”

Valtteri Bottas i depån.
Valtteri Bottas + Ferrari = sant? Valtteri Bottas i depån. Bild: Tamas Kovacs / EPA-EFE / All Over Press Valtteri Bottas

Valtteri Bottas har en klar åsikt om sin kontraktsituation. Helst stannar han i Mercedes, men ifall stallet väljer att ersätta honom med någon annan vill han till Ferrari. Det säger Bottas för franska Canal Plus enligt flera sajter.

Det är bland andra sajten Grandprix247 och Grand PX News som skriver om intervjun i fransk tv.

– Om det inte vore för Lewis skulle jag ha vunnit fler lopp i år, säger Bottas i intervjun.

– Men om jag ska vara ärlig så skulle jag inte ändra nånting alls. Den rådande situationen har hjälpt mig att bli bättre och jag vill fortsätta utmana honom. Också nästa år, tillägger han.

Bottas har endast vunnit två lopp den pågående säsongen och har halkat efter rejält i VM-titelracet. Hamilton ligger etta iVM-sammandraget med 223 poäng efter tio lopp, medan tvåan Bottas har samlat ihop 184.

"Frågar man mig så..."

Men även om britten vunnit fler lopp har Bottas, åtminstone stundvis, visat att han kan klassas som en allvarlig utmanare till Hamilton. Senast i Silverstone hade Hamilton både turen och taktiken på sin sida då han segrade framför näsan på stallkamraten.

– Frågar man mig så har jag bevisat att jag förtjänar en förlängning, säger Bottas.

– Men vi får vänta och se. Vi vet mera om några lopp. Jag har inte skrivit under något ännu och jag försöker bättra på hela tiden. Själv tycker jag att allt ser bra ut just nu, fortsätter han.

Lewis Hamilton och Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas och Lewis Hamilton. Lewis Hamilton och Valtteri Bottas. Bild: xpbimages.com Formel 1,Lewis Hamilton,Valtteri Bottas

Spekulationerna om vem som ska ratta Mercedes andra bil har ändå gått heta hela säsongen.

Stallchefen Toto Wolff försökte lugna ner snacket efter Storbritanniens grand prix, då han för tyska RTL konstaterade att Bottas ”närmade sig en kontraktsförlängning” med sin andraplats på Silverstone.

Bottas är själv också medveten om att den pågående säsongen i stallet kan bli hans sista och finländaren har ett klart mål för var karriären kunde fortsätta ifall han inte får stanna.

– Ifall jag måste lämna Mercedes så skulle jag välja stallet som är näst bäst. Alltså just nu Ferrari, säger han.