Hoppa till huvudinnehåll

Steve Bruce tar över Newcastle – fansen irriterade på klubbledningen

Steve Bruce tränade förra veckan Sheffield Wednesday.
Steve Bruce tränade förra veckan Sheffield Wednesday. Steve Bruce tränade förra veckan Sheffield Wednesday. Bild: Matt Bunn/BPI/REX/All Over Press Steve Bruce

Fotbollstränaren Steve Bruce tar över Premier League-klubben Newcastle och ersätter därmed Rafael Benitez som flyttat till Kina. Supportrar som sedan tidigare har varit irriterade på klubbledningen har haft svårt att acceptera att valet föll på den rutinerade tränaren.

Steve Bruce ersätter Rafael Benitez som i juni valde att krita på för den kinesiska klubben Dalian Yifang.

– Jag är glad och otroligt stolt över att få ta över Newcastle. Det här var min klubb då jag var liten och min pappa spelade här, så det är ett speciellt ögonblick för mig och min familj, säger Bruce.

Den 58-årige Bruce har fungerat som fotbollstränare i 25 år. I England har han lotsat Sheffield United, Huddersfield, Wigan, Crystal Palace, Birmingham, Sunderland, Hull, Aston Villa och Sheffield Wednesday.

För bara ett par dagar stod det klart att Bruce lämnar Championshipklubben Sheffield Wednesday och nu har han alltså tecknat ett kontrakt, som varar i tre säsonger, med Newcastle.

Arga supportrar

Newcastle har under sommaren bland annat tappat två tunga anfallare i Salomón Rondón och Ayoze Pérez, men inte värvat några spelare.

Newcastles sedan tidigare irriterade supportrar har haft svårt att smälta tränarvalet, inte minst på grund av att Bruce har en historia som tränare för klubbens rival Sunderland. Dessutom är Bruces saldo som tränare för andra Premier League-klubbar anspråkslöst.

Fansen är också missnöjda med att ägaren Mike Ashley inte lyckades hålla Benitez kvar i klubben. Benitez har deklarerat att hans vision om Newcastles framtid inte delades av klubbledningen.

Förra säsongen tog Newcastle 45 poäng på 38 matcher, vilket räckte till en 13:e plats.

Källa: AFP

Läs också