Hoppa till huvudinnehåll

Egenlands pop-up resebyrå ger tips för en hållbar och Instagramvänlig hemester

Hannamari Hoikkala och Niklas Aldén står framför en vit paketbil med programmet Egenlands logo.
Egenlandbilen förvandlas till en resebyrå för en dag på stadsfestivalen Punkten. Hannamari Hoikkala och Niklas Aldén står framför en vit paketbil med programmet Egenlands logo. Bild: Yle Egenland,Niklas Aldén,Resebyrå,Stadsfestivalen Punkten

Finland är fantastiskt! Det vet Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala som har besökt nästan 70 olika platser som publiken tipsat om. Om du planerar en hemester ska du definitivt besöka Egenlands pop-up resebyrå på Medborgartorget i Helsingfors den första augusti.

Efter två hela säsonger med sammanlagt 18 avsnitt har programledarna Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala inte tröttnat på att resa i Finland. Tvärtom fortsätter resandet och Egenlands Finlandskarta kommer att komma upp till ca 100 resmål under sommaren 2019 då Egenlands tredje säsong spelas in.

- Det bästa med att resa hemma är att man konstant blir överraskad av alla undangömda skatter som finns i vårt land. Vi är kända för vår natur i första hand men skaparglädjen som finns hos så många konstnärssjälar och eldsjälar i Finland borde få mer uppmärksamhet och lyftas fram mer, säger Nicke.

Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén ajavat resiinalla Suolahden rautatiemuseon huoltoraiteella. Hoikkala ajaa, Aldén istuu kyydissä.
De som söker efter egendomliga och autentiska resmål där man möter intressanta personligheter kommer att få mest ut av våra restips, säger Hannamari. Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén ajavat resiinalla Suolahden rautatiemuseon huoltoraiteella. Hoikkala ajaa, Aldén istuu kyydissä. Bild: Eva Pursiainen Suolahti

Människorna är det bästa instämmer Hannamari.

- Det bästa är alla fantastiska personligheter runt omkring i Finland som får en att se något genom deras ögon för att sedan upptäcka något som man inte annars skulle upptäcka, säger Hannamari och fortsätter.

- Personligheterna kan ofta vara folk som flyttat till en ort annanstans ifrån och som därför ser den nya hemkommunen med helt nya ögon.

Kvarken en solig och vindstilla dag med dess öar och havet.
Österbotten har en speciell plats i Hannamaris hjärta. Här en vy över södra Vallgrund i Kvarkens skärgård. Kvarken en solig och vindstilla dag med dess öar och havet. Bild: YLE/Joakim Lax Kvarken

De resmål och människor Hannamari upplevt i Österbotten har gjort ett intryck hos henne.

- Jag har överraskats av den hembygdskärlek jag börjat känna för platser som tidigare varit helt okända för mig. Till exempel vurmar jag för Österbotten som tidigare var helt okänt för mig. Jag får en härlig känsla av igenkänning när jag besökt Österbotten efter Egenlands inspelningar på området, säger Hannamari.

Framförallt de som söker efter något utöver det vanliga som man sedan kan skryta med på sitt instakonto.― Programledare Nicke Aldén om vem som kan ha nytta av Egenlands resetips

Vem kan med hjälp av Egenlands resetips få goda råd för kommande resor?

- Framförallt de som söker efter något utöver det vanliga som man sedan kan skryta med på sitt instakonto. Med ca 70 resmål på vår karta borde alla hitta åtminstone EN destination som intresserar extra mycket. Variation finns! säger Nicke.

Egenlands pop-up resebyrå håller öppet på den nyfikna stadsfestivalen Punkten kl.13-16 på torsdag 1.8.2019.

Läs mera:

Över 100 originella resmål i Finland på Egenlands karta - planera en oförglömlig inrikesresa eller åk iväg från din egen soffa

Publiken tipsade om sina bästa resmål och Egenland har nu samlat över 100 av dem på den här kartan. Välj dina favoriter och börja planera dina kommande färder eller res iväg med ett knapptryck fast direkt!

Egenlands pop-up resebyrå kommer att stå på Medborgartorget precis utanför centrumbibban Ode.

Läs också

Punkten