Hoppa till huvudinnehåll

Juventus vann dragkampen om Matthijs de Ligt – mittbacken flyttar från Ajax för 75 miljoner euro

Ajax och Matthijs de Ligt vann mästerskapet i holländska Eredivisie.
Ajax och Matthijs de Ligt vann mästerskapet i holländska Eredivisie. Ajax och Matthijs de Ligt vann mästerskapet i holländska Eredivisie. Bild: EPA AFC Ajax,Matthijs de Ligt

Den holländska mittbacken Matthijs de Ligt flyttar från Ajax till Juventus för 75 miljoner euro. 19-åringen fungerade som lagkapten när Ajax avancerade till semifinal i Champions League.

De Ligt har varit en av de mest eftertraktade spelarna i Europa. Förutom Juventus var bland annat PSG intresserade av att köpa loss mittbacken.

Juventus lockade de Ligt till sig med en årslön på åtta miljoner euro. Lönen kan stiga med fyra miljoner via olika bonusar. Som högst kan de Ligts veckolön under det femåriga kontraktet bli 460 000 euro.

En köpklausul på 150 miljoner euro är inkluderad i kontraktet, men det blir gällande först i juni 2022.

Hoppa över Twitterpostning

De Ligt är Juventus sjunde spelarvärvning den här sommaren.

Serie A-mästaren har tidigare köpt Luca Pellegrini från AS Roma för 22 miljoner euro, Christian Romero från Genoa för 26 miljoner euro och Merih Demiral från Sassuolo för 18 miljoner euro. Dessutom har Juve värvat Adrien Rabiot, Gianluigi Buffon och Aaron Ramsey från den fria marknaden.

Juventus har också bytt tränare i sommar då den tidigare Chelseamanagern Maurizio Sarri har ersatt långvarige Massimiliano Allegri.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport