Hoppa till huvudinnehåll

Dragplåstren lämnade festivalerna i sticket: Swedish House Mafia och Cardi B ställde in sina uppträdanden på Weekend och Flow

Swedish House Mafia
Swedish House Mafia vid Grammy Award-utdelningen 2018. Swedish House Mafia Bild: MIKE NELSON Swedish House Mafia

Både Flow och Weekend Festival blev av med sina dragplåster. Cardi B ersätts av Solange, Swedish House Mafia av Alesso.

Weekend Festival som ordnas i Södervik i Helsingfors över veckoslutet meddelade på Instagram att deras största dragplåster, den elektroniska dansmusiktrion Swedish House Mafia, är tvungna att inhibera sin konsert.

Ilta-Sanomat var först med att rapportera detta.

Det var emellertid inte fredagens enda dåliga nyheter vad gäller festivaler. Flow Festival, som ordnas i augusti, meddelade på sitt Instagramkonto att rapartisten Cardi B ställt in alla sina uppträdanden i Europa.

Swedish House Mafia anger som orsak att det uppstått tekniska problem som det inte går att åtgärda i tid. Cardi B uppger i sin tur att hon blivit dubbelbokad.

Swedish House Mafia ersätts av den svenska EDM-artisten Alesso, ett annat stort namn inom genren. Cardi B ersätts i sin tur av R&B-artisten Solange.

Dessa är de senaste motgångarna för sommarens festivaler. Både Travis Scott och hans ersättare Migos inhiberade sina uppträdanden på Ruisrock.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets text "Flow ja Weekend Festival joutuivat pulaan – Pääesiintyjät Cardi B ja Swedish House Mafia peruivat äkillisesti, korvaajat jo selvillä" skriven av Eelis Bjurström.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Inrikes