Hoppa till huvudinnehåll

Oskari Muhonen tog sitt andra VM-guld i Finnjolle för under 23-åringar – Korhonen och Bremer U19-silvermedaljörer i 29er

Oskari Muhonen, 2017.
Oskari Muhonen (arkivbild). Oskari Muhonen, 2017. Bild: Handout Oskari Muhonen,segling

Fredagen bjöd på två finländska VM-medlajer i olika seglings- och juniorklasser. Oskari Muhonen säkrade VM-guld i Finnjolle för under 23-åringar, medan Ville Korhonen och Edvard Bremer fixade silver i U19-VM i 29er.

Förra veckan var seglaren Oskari Muhonen med och vann guld i Universiaden i Neapel. Denna veckan var inte mycket sämre för Muhonens del – han säkrade nämligen sitt VM-guld i Finnjolle för under 23-åringar på fredagen.

VM-guldet är dessutom Muhonens andra, han tog nämligen hem världsmästerskapet i samma klass redan år 2017.

I fredagens starter i italienska Anzio placerade sig Muhonen elfte och nionde. Elfteplatsen är för tillfället Muhonens sämsta i mästerskapet och räknas bort. Därmed har han säkrat sitt VM-guld, även om han skulle sluta sist i morgondagens avslutande start.

– Resultatmässigt var denna dag inte bra, men eftersom även andra som var med i tätstriden hade problem, så lyckades jag säkra min seger redan nu. På lördagen är det ännu en start och jag tänker avsluta tävlingen med en lite bättre placering, kommenterade Muhonen.

Tidigare idag säkrade Ville Korhonen och Edvard Bremer VM-silver i U19-klassen i 29er. De tävlingarna avgjordes i polska Gdynia.

Källa: Seglingsförbundets pressmeddelande

Läs också