Hoppa till huvudinnehåll

HJK och Ilves delade på poängen efter dramatisk kvittering – VPS fortfarande utan seger i fotbollsligan

Akseli Pelvas i närkamp med Jair.
Akseli Pelvas i närkamp med Jair. Akseli Pelvas i närkamp med Jair. Bild: All Over Press HJK Helsingfors,Ilves Tammerfors (Fotboll)

Toppmötet i fotbollsligan resulterade i delade poäng. Men det saknades inte dramatik i Tammerfors. HJK såg ut att åka iväg med full poängpott då hemmalaget kvitterade på stopptid. VPS fick också nöja sig med oavgjort.

Fotbollsligans toppmöte på lördagen ägde rum i Tammerfors, där ligaettan Ilves stod värd för tabellfyran HJK.

HJK, som tidigare i veckan avancerade till den andra kvalomgången i Champions League, slog till först. Riku Riski stod för målskyttet då ”Klubi” gick upp i 1–0-ledning i den 55:e minuten.

Game, set, match? Ingalunda.

Ilves kämpa tillbaks och i den tredje tilläggsminuten kom utdelningen. Lauri Ala-Myllymäki pangade in kvitteringen från straffpunkten och såg till att matchen slutade 1–1.

Tungt för jumboduon VPS-KPV

Slutresultatet var identiskt i Vasa, där VPS stod värd för FC Lahti.

Vasalaget, som fortfarande jagar sin första trepoängare i ligan den här säsongen, fick en drömstart på matchen. Samba Sillah kom fri och satte in 1–0 redan i den femte matchminuten.

Men strax innan pausvilan kom kallduschen. Pyry Lampinen satte då in kvitteringen och skickade Lahtistruppen till omklädningsrummet med ett leende på läpparna.

Den andra halvleken bjöd inte på några mål och slutresultatet stod med andra ord 1–1 på Nya Sandviken. Ligajumbon VPS får fortfarande jaga sin första seger.

Nästjumbon KPV stod i sin tur värd för SJK för veckoslutets Österbottenderby. Den här gången var det gästerna från Seinäjoki som var starkare.

Jude Arthur satte 1–0 i den första halvlekens tilläggsminuter. Simo Roiha kvitterade till 1–1 med en halvtimme kvar av dusten. Men med tio minuter på klockan satte Batista in ett fantastiskt snyggt 2–1-mål och säkrade tre poäng för SJK.

Hoppa över Twitterpostning

Dam-HJK räddade poäng på stopptid – dubbla förluster för TPS

I damligan lyckades HJK i sin tur rädda poäng i dramatisk stil. Bortamatchen mot Åland United såg ut att resultera i en 1–0-seger för värdinnorna efter ett mål av Isabella Mattsson, men i den femte tilläggsminuten steg Emmaliina Tulkki fram och satte 1–1-målet.

HJK fortsätter med andra ord utan förluster i årets damligasäsong. Åland United ligger i sin tur sexa – två poäng före TPS under strecket för den övre och nedre slutserien.

TPS åkte i sin tur på ett tungt poängtapp borta mot TiPS. Värdinnorna var där starkare med 1–0.

Det gick inte heller vägen för TPS herrar, som mötte FC Haka på hemmaplan i ettans toppmöte. Tabelltvåan fick se sig besegrat med 2–3 – inte minst tack vare två baklängesmål redan i första halvlek signerat Salomo Ojala.

Glädjande ur TPS perspektiv var ändå att Matej Hradecky kunde göra comeback i den svartvitrandiga tröjan. Hradecky hoppade in i den andra halvleken och stod för 2–3-reduceringen i den 88:e minuten.

EIF åkte i sin tur på en tung 0–2-förlust hemma mot AC Kajaani.

Resultat:

Fotbollsligan
Ilves – HJK 1–1 (0–0)
KPV – SJK 1–2 (0–1)
VPS – FC Lahti 1–1 (1–1)

Ettan
EIF – AC Kajaani 0–2 (0–2)
TPS – FC Haka 2–3 (0–2)

Damligan
FC Honka – Ilves 5–1 (3–0)
ONS – JyPK 2–3 (1–0)
TiPS – TPS 1–0 (1–0)
Åland United – HJK 1–1 (0–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport