Hoppa till huvudinnehåll

The Guardian: EU förbereder sig på att ge Boris Johnson tilläggstid för ett hårt brexit

Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson talar med journalister i Bryssel
Tidigare utrikesminister och antagligen blivande premiärminister Boris Johnson. Arkivbild. Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson talar med journalister i Bryssel Bild: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET Boris Johnson

EU uppges förbereda sig på att erbjuda Storbritanniens förmodade nästa premiärminister Boris Johnson ytterligare uppskov på brexittidsfristen för att hjälpa honom hålla ihop det Konservativa partiet samt ge honom en ny chans att förhandla kring ett utträdesavtal. Detta rapporterar The Guardian.

- Det kommer att beskrivas som en försening på tekniska grunder för att undvika att förnedra Johnson, men sedan kommer vi vara tvungna att nå ett avtal, uppgav en EU-diplomat, enligt den brittiska tidningen.

Johnson har lovat att förverkliga utträdet ur EU vid utsatt tidsfrist om han blir premiärminister.

Vem som tillträder posten som premiärminister lär bli klart på tisdag.

Tilläggstiden kunde potentiellt utnyttjas för att förbereda ett hårt brexit av ledamöter som är för ett avtalslöst utträde.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes