Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan Ibrahimovic visade varför han tycker att han är "en Ferrari bland Fiats" – överglänste skytteligaledaren Carlos Vela med hattrick i Los Angeles-derbyt

Zlatan Ibrahimovic firar mål.
Zlatan Ibrahimovic. Zlatan Ibrahimovic firar mål. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimovic blev stor matchhjälte i derbyt mellan hans Los Angeles Galaxy och Los Angeles FC i amerikanska MLS. Svenskens tre mål räckte för en 3–2-seger framför en euforisk hemmapublik.

– Jag kom inte till MLS för att jag är "Ibrahimovic". Jag kom för att jag vill visa er vad fotboll är. Jag kom för att visa USA vad mitt spel handlar om, sade Ibrahimovic häromdagen till ESPN.

Den svenske anfallsstjärnan ifrågasatte också sina medspelares kvalitet och kallade sig då för "en Ferrari bland Fiats".

Under natten till lördagen visade "Ferrarin" vad han menade.

Hoppa över Twitterpostning

Stod för äkta hattrick i derbyt

Bortalaget Los Angeles FC hade tagit ledningen tidigt genom ett straffmål av den överlägsne skytteligaledaren Carlos Vela. Men mexikanen skulle inte få särskilt mycket tid i rampljuset.

Fyra minuter senare, i den åttonde matchminuten, kvitterade Ibrahimovic "El Trafico" efter att först ha gjort bort två motståndarförsvarare och sedan pangat in bollen på halvvolley från straffområdeskanten.

Hoppa över Twitterpostning

Zlatans andra kom genom en nick, medan han gjorde sitt tredje genom ett lågt distansskott.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Vela fastställde i slutminuterna resultatet 3–2 och har därmed gjort 21 mål denna säsong. Zlatan är tvåa i skytteligan med 16 mål.

– I USA tycker man att grundserien inte är viktig, det är bara slutspelet som har värde. Och att man väl i slutspelet måste gå in i slutspelsläge. Men skillnaden mellan mig och alla andra är att jag är i slutspelsläge varje dag, sade Ibrahimovic efter matchen enligt ESPN.

LAFC leder ligan med 46 poäng, medan Galaxy är tvåa med 37 poäng.

Läs mera:

Zlatan kritiserar nivån och mentaliteten i MLS – kallar sig en Ferrari bland Fiats: "Tidigare spelade jag tillsammans med spelare som var på min nivå eller nästintill"

Zlatan som flyttade till MLS-klubben LA Galaxy 2018 har imponerat i sin nya klubb. I år har han stått för 13 av lagets totalt 27 mål. I en omfattande artikel av ESPN, om Zlatans framgångar och hans långa karriär, passar den tidigare landslagsspelaren på att kritisera spelet i MLS.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport