Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeå IF värvar BK-duo – Erica Gustafsson och Sirja Lassinharju-Heinonen spelar i ligan också nästa säsong

Sirja Lassinharju-Heinonen hoppar in i målgården och skjuter ett skott.
Sirja Lassinharju-Heinonen i farten mot SIF. Sirja Lassinharju-Heinonen hoppar in i målgården och skjuter ett skott. Bild: Patric Westerlund / Yle Västnyland,Sjundeå IF,handboll,handbollsspelare,Karis,Raseborg,BK-46,Sirja Lassinharju-Heinonen

För en månad sedan meddelade BK-46 att de lämnar FM-serien i handboll på grund av spelarbrist. Nu har ytterligare två spelare lämnat laget. Erica Gustafsson och Sirja Lassinharju-Heinonen flyttar till Sjundeå.

SIF meddelar om dubbeltransfern på sin webbplats. Sedan tidigare hade Nicolina Fredriksson blivit klar för en flytt från Karis till Sjundeå.

– Vi ser fram emot en kanonsäsong, skriver klubben.

Gustafsson noterades för sammanlagt 121 fullträffar på 23 matcher förra säsongen i BK-tröjan. Lassinharju-Heinonen satte i sin tur 112 bollar och var tredje bästa målskytt för Karislaget efter just Fredriksson och Gustafsson.

Erica Gustafsson
Erica Gustafsson. Erica Gustafsson Bild: Yle/ Patric Westerlund erica gustafsson

Sirja Lassinharju-Heinonen var en av dem som högst uttryckte sitt missnöje med klubbledningen efter att BK-46 gav upp sin serieplats. I en intervju för Yle Västnyland sa Lassinharju-Heinonen att klubben gett upp för lätt.

– De bara sade att nu är situationen så här och ni måste klara er. Ni kan hitta något annat lag eller sluta spela. Det känns inte alls som att de tar hand om oss, sade hon då.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport