Hoppa till huvudinnehåll

Upprustningen av FantaSea i Jakobstad har inte kommit igång

Vågbassängen vid FantaSea
Vattenparken FantaSea i Jakobstad. Vågbassängen vid FantaSea Bild: Yle/Kjell Vikman vattenparker,Jakobstad

Vattenparken FantaSea i Jakobstad är stängd under sommaren och enligt planerna skulle byggnadsarbeten göras på området under tiden. Hittills har inget skett och det är öppet när arbetena kan inledas. Anledningen är brist på personal vid tekniska verket som kan leda projektet.

Ingen företagare var intresserad att sköta driften under sommaren. Stadsstyrelsen i Jakobstad beslöt under våren att istället satsa på att bygga ett servicehus och 46 bilplatser för husvagnar medan vattenparken är stängd.

Vattenparken FantaSea i Jakobstad
Parken står tom i sommar. Vattenparken FantaSea i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman vattenparker,Jakobstad

Stadsingenjör Harri Kotimäki säger att byggloven är klara men verkställandet är öppet. I budgeten finns 150 000 euro för ändamålet men det kommer inte att räcka till.

– Servicehuset är på drygt 170 kvadratmeter, bilplatserna kostar en hel del och till allt det räcker inte pengarna. Projektledningen är också ett problem.

Jakobstad har anställt en projektingenjör till tekniska verket, men han tillträder först i augusti. Stadens byggherreingenjör är föräldraledig och chefen för tekniska verket avgick med pension tidigare i vår. Ingen ersättare är ännu utsedd.