Hoppa till huvudinnehåll

Besviken Jallow missade final i VM på favoritdistansen: ”Har inte klarat av att visa min potential”

Mimosa Jallow dyker i vattnet för ett ryggsimslopp
Mimosa Jallow gick inte till final på 50 meter ryggsim. Mimosa Jallow dyker i vattnet för ett ryggsimslopp Bild: Lehtikuva simning,Mimosa Jallow

Mimosa Jallow lyckades inte nå upp till samma nivå i semifinalen som i försöksheatet och missade final på 50 meter ryggsim. EM-trean Jallow fick nöja sig med en 14:e plats medan Laura Lahtinen slutade på 15:e plats på 200 meter fjärilsim.

Mimosa Jallow visade lovande takter i försöksheatet på morgonen där hon hade den nionde snabbaste tiden på 50 meter ryggsim. I eftermiddagens semifinal lyckades hon inte lika bra och var aldrig nära att gå in bland de åtta bästa som får simma final.

Jallow hade den andra banan i sin semifinal och kom aldrig riktigt in i loppet. Finländskan slog handen i kaklet på tiden 28.10 vilket gav en sjunde plats i semifinalen och en sammanlagd 14:e plats.

Jallow blev 31 hundradelar från en finalplats.

– Det var en sådan simning den här gången, säger en besviken Jallow till Yle efter semifinalen.

– Starten var mycket sämre än i försöken och jag klarade inte av att komma igen. I ryggsim har jag inte allas klarat av att visa min potential i det här mästerskapet.

Mimosa Jallow tittar upp och ser besviken ut.
Mimosa Jallow slutade på 14:e plats på 50 meter ryggsim. Mimosa Jallow tittar upp och ser besviken ut. Bild: Vesa Pöppönen / AOP simning,Mimosa Jallow

Inget nytt rekord av Lahtinen

Laura Lahtinen från Helsingfors simsällskap var den andra blåvita simmaren i semifinal i dag. Lahtinen som satte nytt finländskt rekord på 200 meter fjärilsim på morgonen blev 39 hundradelar från den tiden i semifinalen.

16-åriga Lahtinen låg före sin rekordtid under stora delar av loppet men på den sista bassänglängden kroknade hon och simmade i mål på 2.10,78. Den tiden gav en sjunde plats i semifinalen och en 15:e plats totalt.

– Jag är nog nöjd. Det har varit väldigt häftigt att vara med i ett senior-VM och även få simma under kvällspasset.

– Jag gick in med inställningen att jag inte hade något att förlora och att jag skulle göra mitt bästa, säger Lahtinen.

Amerikanskan Hali Flickinger var snabbast i semifinalerna med 2.06.25. Sista tid till final var Laura Stephens 2.09,06.

Samtliga resultat från VM hittar ni här.