Hoppa till huvudinnehåll

Nytt kanonlopp av Camilla Richardsson – förbättrade personliga rekordet med över tre sekunder

Camilla Richardsson är i bättre form än någonsin tidigare. Vid GP-tävlingen i Joensuu löpte hon igen nytt personligt rekord på 3000 meter hinder. Jag kan inte vara annat än nöjd, säger Richardsson till Yle.

Juli har på många sätt varit en fantastisk månad för Camilla Richardsson. För två veckor sedan löpte hon under VM-gränsen i en tävling i Frankrike och förra veckan gjorde hon en riktigt stark insats på 5000 meter.

I dag var hon tillbaka på paraddistansen 3000 meter hinder och gjorde ett nytt strålande resultat. Richardsson vann tävlingen på 9.35,27 – en förbättring av det tidigare personliga rekordet med över tre och en halv sekund.

– Jag har varit här i Joensuu några dagar och gjort riktigt bra träningar. Jag kände att jag var tvungen att försöka på nytt rekord då det kändes så bra.

– Tredje rekordet på två veckor. Jag kan inte vara annat än nöjd, säger Richardsson till Yle efter loppet.

Richardsson mot klockan under de sista varven

Startfältet i Joensuu var riktigt vasst och Richardsson hade det femte bästa personbästat bland löparna. Loppet inleddes också i ett ruskigt tempo och den första kilometern avverkades på 3.09 med Richardsson som en av tätlöparna.

Ett varv senare hade Richardsson och den kenyanska farthållaren Tuigong Caroline Chepkurui fått en liten lucka till de övriga och efter 2000 meter var Vasa IS-damen ensam i täten då Chepkurui klev av.

Richardsson fortsatte att sedan hålla ett högt tempo under slutskedet av loppet då hon löpte i ensamt majestät. Richardsson kämpade mot mjölksyran under det sista varvet men lyckades hålla ihop löpningen och det ledde till ett fint personligt rekord.

– Under det sista varvet gick hinderlöpningen inte alls lika bra som i tävlingen i Paris för två veckor sedan. Jag var betydligt tröttare också men det är via dessa tävlingar som hindertekniken blir bättre, säger Richardsson.

Camilla Richardsson vann tävlingen med nästan en sekund före Alicja Konieczek från Polen. Janica Rauma löpte säsongsbästa med 9.49,95 då hon slutade på åttonde plats.

Richardsson närmar sig nu också kvalgränsen till OS nästa år. Den är satt till 9.30.

Samtliga resultat från GP-tävlingen i Joensuu hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport