Hoppa till huvudinnehåll

Nooralotta Neziri har en inflammation i hälen – huruvida Kalevaspelen blir av eller inte klarnar i sista stund: "Smärtan har varit hög i tävlingarna"

Annimari Korte och Nooralotta Neziri.
Annimari Korte slog Neziris finländska rekord. Annimari Korte och Nooralotta Neziri. Bild: Vesa Pöppönen / AOP Nooralotta Neziri,Annimari Korte,häcklöpning

I går stod Nooralotta Neziri över häckfinalen i Joensuu. Tidigare i dag meddelade tränaren Petteri Jouste att hon ska göra en magnetundersökning. Nu har hon fått resultaten från den och hennes deltagande i Kalevaspelen är fortfarande ett stort frågetecken.

– På basen av magnetundersökningen syntes det en ordentlig inflammation i hälsenans bursa (slemsäck) och möjligen en liten bristning i fettkudden under hälen, meddelar Neziri för Yle Urheilu nu.

Neziris tränare sade tidigare i dag att han närmast hoppas på en inflammation och inte något allvarligare. Ändå är Kalevaspelen i fara.

– Förhoppningsvis är det frågan om en inflammation och ingen allvarligare skada. Om det är en inflammation, så finns det åtminstone något slags hopp om att skadan skulle kunna läka på en vecka,kommenterade han då.

Hälen som blivit sjuk redan tidigt i juli och värre efter Diamond League-tävlingen i London riskerar alltså fortfarande att hindra Neziri från att tävla nästa vecka. Något beslut gällande det tas först senare.

– Smärtan har varit hög i tävlingarna nu. Det slutliga beslutet om huruvida jag deltar eller inte tas först just före Kalevaspelen, meddelar Neziri åt Yle.

Läs mera:

Nooralotta Neziri ska magnetundersökas, Kalevaspelen i fara – tränaren orolig: "Förhoppningsvis ingen allvarligare skada"

Nooralotta Neziri valde att stå över gårdagens final i GP-tävlingen i Joensuu på grund av fotproblem. Neziris tränare Petteri Jouste uppger för Yle att Kalevaspelen kan vara i fara för den tidigare innehavaren av det finländska rekordet, som ska magnetröntgas idag.

Läs mera:

Vilken uppvisning! Annimari Korte krossade det finländska rekordet – även Reetta Hurske gjorde en panginsats

Annimari Korte från Helsingfors IFK är Finlands snabbaste dam på 100 meter häck. I GP-tävlingen i Joensuu löpte Korte på fantastiska 12,72 och förbättrade Nooralotta Neziris gamla rekord med nio hundradelar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport