Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan slipper avstängning för sin armbåge i derbyt – motståndaren borta länge på grund av skallfraktur

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy.
Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Zlatan Ibrahimović

Det är inte bara de tre målen man minns Zlatan Ibrahimovic för från förra veckans derby mot Los Angeles FC, svensken hann även träffa motståndarlagets Mohamed El-Munir med en armbåge. En så pass hård smäll att El-Munir tvingas till ett längre skadeuppehåll på grund av skallfraktur, medan Ibrahimovic slipper avstängning.

Inför förra veckans möte mellan Los Angeles Galaxy och Los Angeles FC passade Zlatan på att att kritisera nivån på medspelarna i MLS.

I själva matchen svarade han med att stå för ett hattrick, men efterspelet har kommit att handla om något helt annat – en armbåge på övertid av anfallarstjärnan som spräckte skallen på motståndarförsvararen Mohamed El-Munir.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt LA Times slipper Zlatan ändå avstängning. I stället får svensken en varning och kommer att bestraffas om något liknande inträffar.

27-åriga El-Munir byttes ut från planen kort senare och kommer snart att genomgå en operation för en skallfraktur. Enligt tidningen missar han resten av grundserien.

Amro Tarek, tidigare lagkamrat till El-Munir, lade efter matchen upp bilder på sin tidigare lagkamrat på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Zlatan är inne på sin andra säsong i den amerikanska högstaligan, men har redan hunnit bli avstängd tre gånger tidigare.

Läs också