Hoppa till huvudinnehåll

Andra dödsfallet på kort tid – argentinsk proffsboxare avled några dagar efter titelmatch

Boxaren Hugo Santillan tittar in i kameran.
Hugo Santillan. Boxaren Hugo Santillan tittar in i kameran. Bild: All Over Press boxning

Boxaren Hugo Santillan hamnade i koma efter en match i lördags och avled på grund av sina skador i torsdags. Argentinaren blev endast 23 år gammal. Vi sörjer tillsammans med Hugos familj och vänner, skriver WBC-förbundet.

Boxningen har skakats av två dödsfall den här veckan. I tisdags avled den 28-årige ryssen Maxim Dadasjev i sviterna av de slag som han mottog i en match och nu har argentinaren Hugo Santillan gått bort.

23-åringen gick i lördags en match i Buenos Aires om WBC-förbundets silverbälte i lättvikt. Matchen mot Eduardo Javier Abreu slutade oavgjort och Santillan svimmade i sitt ringhörn samtidigt som domarrösterna skulle förkunnas.

Santillan fick läkarvård direkt och fördes sedan till sjukhus där han opererades för en blodpropp i hjärnan men hans liv gick inte att rädda och han avled under torsdagen meddelar WBC-förbundet.

– Vi sörjer tillsammans med Hugos familj och vänner, skriver förbundet.

Hugo Santillan hade gått 26 matcher innan lördagens titelmatch som blev hans sista i karriären. I juni ådrog sig Santillan stora skador under en match i Tyskland och det tyska boxningsförbundet valde då att stänga av honom.

Avstängningen gällde dock inte i hemlandet Argentina där titelmatchen ägde rum.

Läs mera:

Rysk boxare dog efter att ha mottagit 319 slag – Dadashev ville själv fortsätta sin ödesdigra match

Fredagens match mot Subriel Matias från Puerto Rico blev den ryska boxaren Maxim Dadashevs sista. Den 28-årige Dadashev avled på tisdagsmorgonen i sviterna av de slag han mottog i matchen.