Hoppa till huvudinnehåll

Öltjuvar krockade med varandra efter inbrott i Sundom

Poliisiauto.
Tjuvar gjorde inbrott i en butik i Sundom natten till fredag. Poliisiauto. Bild: Tiina Jutila / Yle Polis,poliser,polisfordon,brottslighet,lagar,Polisbevakning,böter,lagövervakning,trafiksäkerhet,anhållande,rattfylleriövervakning,polisen

Det som började med ett inbrott i en butik i Sundom i Vasa slutade med en kollision mellan två bilar natten mot fredag. Två män är gripna av polisen misstänkta för stöld. Den ena mannen misstänks dessutom för bland annat grovt rattfylleri.

Klockan halv ett natten mot fredag inträffade ett inbrott i en butik i Sundom i Vasa. Tjuvarna tog sig in via ett dörrfönster och kom över ett 18-pack öl. En övervakningskamera i butiken fångade tjuvarna på bild.

Vid tvåtiden fick polisen meddelande om en kollision mellan två bilar i korsningen mellan Smedsbyvägen och Sjukhemsgatan. Ungefär samtidigt anlände patrullerna som letade efter inbrottstjuvarna till platsen.

Föraren i den ena bilen, en 20-årig man från Vasa, försökte fly men kunde gripas en liten bit från olycksplatsen. Mannen blåste 0,95 mg/l i ett alkotest och misstänkts förutom för stölden även för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

I bilen fanns också en 16-årig kvinna, som även hon är misstänkt för stölden i Sundom.

På passagerarplatsen i den andra bilen som blev påkörd bakifrån satt en 18-årig man från Vasa. Även han greps misstänkt för stölden.

Läs också