Hoppa till huvudinnehåll

Stort intresse för tradenomutbildning i Jakobstad

Novias flagga på Brändö i Vasa.
Arkivbild. Novias flagga på Brändö i Vasa. Bild: YLE/ Marcus Lillkvist yrkeshögskolan novia

Novias tillfälliga tradenomutbildning i företagsekonomi i Jakobstad har lockat många sökande och antalet platser har utökats från 20 till 24. Sammanlagt har den temporära utbildningen lockat ett 70-tal sökande.

Studierna omfattar 210 studiepoäng och tar 3,5 år i anspråk och inleds i höst. Studerande får individuella studieplaner som tar tidigare avlagda studier och erfarenhet från arbetslivet i beaktande.

Utbildningen är en engångsföreteelse och staden Jakobstad satsar sammanlagt 400 000 euro under fyra år. Hälften av studierna utgörs av närstudier i Jakobstad och hälften av flerformsstudier. Jörgen Stridh från Stockholm har valts till lektor för utbildningen och Anna-Lena Berglund vid Novia är utbildningsansvarig.

- Det blir en intressant grupp, det är ganska många vuxna med erfarenheter från arbetslivet som tagit den här chansen att studera på hemorten, utbildningen fyller helt klart ett behov, säger Anna-Lena Berglund.