Hoppa till huvudinnehåll

Dödsolycka på nattklubb i närheten av VM-byn – vattenpolospelare skadade då balkong rasade

En tom nattklubb där tomma flaskor står kvar på ett bord
Olyckan skedde inne på nattklubben Coyote Ugly. En tom nattklubb där tomma flaskor står kvar på ett bord Bild: EPA-EFE/YONHAP nattklubb,Sydkorea

Under morgontimmarna rasade en inomhusbalkong i en nattklubb i Gwangju där sim-VM arrangerades. Två sydkoreaner omkom och dessutom skadades flera vattenpolospelare.

Olyckan skedde strax före klockan tre på natten lokal tid då en balkong gav vika och rasade ungefär fem meter. Flera idrottare, främst vattenpolospelare och simhoppare, fanns inne på nattklubben då olyckan inträffade.

Enligt nyhetsbyrån AFP har åtta spelare från USA, Nya Zeeland, Holland, Brasilien och Italien skadats. Totalt skadades 16 personer och dessutom omkom två sydkoreaner som inte var idrottare.

– Det här är en fruktansvärd tragedi. Spelare från vårt herr- och damlag fanns på plats för att fira damernas VM-guld då balkongen rasade. Våra tankar går till de drabbade och deras familjer, säger Christopher Ramsey som är chef för USA:s vattenpoloförbund.

Matt Small som är lagkapten för Nya Zeelands herrlag befann sig på balkongen då olyckan inträffade.

– Vi stod och dansade och plötslig föll vi fem-sex meter. Sedan började alla rusa ut ur nattklubben. Jag gissar att vi föll ner i huvudet på människor som stod under balkongen. Vi försökte hjälpa skadade men det fanns inte så mycket vi kunde göra, säger han.

Närmare 400 personer ska ha befunnit sig inne på nattklubben och enligt AFP undersöker polis orsaken till olyckan. Internationella simförbundet Fina beklagar det som skett och meddelar att man bistår med medicinsk hjälp.

Inga finländska idrottare befann sig i nattklubben då olyckan inträffade säger förbundet till Yle Urheilu.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport