Hoppa till huvudinnehåll

”En sten föll från mitt bröst” – ett av karriärens bästa lopp gav semifinalplats för Ida Hulkko

Ida Hulkko simmar bröstsim.
Ida Hulkko gick till semifinal på 50 meter bröstsim. Ida Hulkko simmar bröstsim. Bild: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY simning,Ida Hulkko

Ida Hulkko hade lätt att le efter försöksheaten på damernas 50 meter bröstsim. Hon hade den åttonde bästa tiden och för nu börja ladda för eftermiddagens semifinal.

Ida Hulkko blev den tredje blåvita simmaren att säkra en semifinalplats under pågående sim-VM i Sydkorea. Hulkko gjorde ett stabilt lopp på 50 meter bröstsim och gick i mål på 30,72 som med god marginal räckte till för en plats i eftermiddagens semifinaler.

– Jag gick inför att visa vad jag kan och ha roligt. Det syntes också i resultatet, säger en glad Hulkko till Yle efter försöksheatet.

Hulkko var näst snabbast i sitt heat och tiden gav henne en åttonde plats i försöken. Tiden 30,72 är 20-åringens fjärde bästa i karriären.

– En sten föll från mitt bröst och jag ser fram emot semifinalen. Jag ska försöka simma på bästa nivå och så får vi se hur långt det räcker, säger Hulkko som var EM-femma på distansen förra året.

Laukkanen och Jallow utslagna

Jenna Laukkanen som haft stora problem i år gjorde säsongens bästa lopp på samma distans men det räckte inte för en semifinalplats.

Laukkanens tid 31,48 gav en 19:e plats och hon skulle ha behövt simma tolv hundradelar snabbare för att göra Hulkko sällskap i semifinalerna.

– Nu kändes det bättre i kroppen. Mästerskapet har varit svårt för mig men det här gav mig ett litet leende på läpparna, säger Laukkanen.

För Mimosa Jallow blev det ingen semifinalplats på 50 meter frisim. Jallow simmade på 25,66 i försöksheatet och den tiden räckte bara till en 29:e plats.

Kvällspasset sänds direkt i TV2 och på Arenan med start klockan 13.50.