Hoppa till huvudinnehåll

Demonstranter drog ut på gatorna i Hongkong igen - barrikerade bland annat shoppingområde

Massprotest i centrala Hongkong söndag 28.7.2019
Massprotest i centrala Hongkong söndag 28.7.2019 Bild: Jerome Favre Hongkong,demonstration,protest

Inte ens ett dygn efter lördagens massprotest i Hongkong påbörjades följande demonstration. Under söndagen marcherade tusentals hongkongbor genom centrala Hongkong och trotsade, liksom dagen innan, polisens förbud.

Polisen hade gett demonstranterna tillstånd att hålla till i en park, men förbjudit dem att inta gatorna. Det dröjde ändå inte länge innan folkmassorna vällde ut på gatorna från parken.

Många demonstranter begav sig under dagen mot ett shoppingområde där en del av dem barrikerade en gata för att hålla polisen på avstånd.

Andra demonstranter försökte närma sig byggnaden där Pekings representanter i Hongkong har sitt huvudkontor. Här möttes de av ett stort polispådrag och polisen använde tårgas mot dem.

Demonstrationerna blir allt våldsammare

Det här är den åttonde helgen av massprotester i Hongkong som riktar sig mot Hongkongs regering. Protesterna bottnar i hongkongbornas oro över Fastlandskinas allt större inflytande.

Flera av protesterna har utmynnat i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.

Gårdagens demonstration i Yuen Long, en gränsstad till Fastlandskina, var inget undantag. Minst 20 personer skadades och polisen använde både tårgas och gummikulor mot demonstranterna.

Demostrationen i Yuen Long var en reaktion på förra veckans attack, där flera demonstranter misshandlades av kriminella gäng efter en massprotest. 36 personer skadades allvarligt.

Källor: AP, Reuters, BBC

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes