Hoppa till huvudinnehåll

Dubbla smällar för medleylaget – missade final och blev utan OS-plats

Mimosa Jallow tittar upp och ser besviken ut.
Mimosa Jallow simmade första etappen i lagkappen. Mimosa Jallow tittar upp och ser besviken ut. Bild: Vesa Pöppönen / AOP simning,Mimosa Jallow

Det gick inte vägen för Finlands damer i medleylagkappen. Den blåvita kvartetten var över fem sekunder från en finalplats i VM.

Ida Hulkko simmade sig igår till final på 50 meter bröstsim och det fanns små förhoppningar att medleylaget på 4 x 100 meter i dag skulle klara av att göra om den bedriften.

Men det blev ingen final för Mimosa Jallow, Ida Hulkko, Jenna Laukkanen och Laura Lahtinen. Kvartetten slutade på 18:e plats i försöken då åtta lag får simma i final. Finlands tid i försöksheatet blev 4.05,50.

Finland var över fem sekunder långsammare än Japan som var åttonde och sista lag till final. I samband med försöksheaten delades också tolv nationsplatser till OS nästa sommar ut och även där gick Finland bet.

Ryssland knep den tolfte och sista nationsplatsen. Finland var drygt tre och en halv sekund långsammare än Ryssland. De fyra sista OS-platserna delas ut nästa år på basen av en rankinglista.

USA var snabbast av alla lag i försöksheaten, nästan tre sekunder före Australien. Till eftermiddagens final gick också Italien, Kanada, Kina, Sverige, Storbritannien och Japan.