Hoppa till huvudinnehåll

HIFK tog sin första bortaseger för säsongen på IFK Mariehamns bekostnad – KPV skrällde mot ligatrean KuPS och ryckte i bottenstriden

Kevin Larsson och Daniel Sjölund i närkamp.
HIFK:s Kevin Larsson och IFK:s Daniel Sjölund i närkamp. Kevin Larsson och Daniel Sjölund i närkamp. Bild: Mauri Ratilainen/All Over Press HIFK Fotboll,IFK Mariehamn

Det var riktigt varmt också i Mariehamn på söndagen, där ett ”kamratderby” stod på programmet. Den här gången var det HIFK som gick segrande ur bataljen. I Karleby lyckades KPV i sin tur slå KuPS med uddamålet.

Hett, svettigt och tungt. Så sammanfattar Joel Mattsson matchen mot sin tidigare klubb IFK Mariehamn i Ruutus tv-intervju.

För visst blev det svettigt i den 30 grader varma sommarsolen.

Det var bortalaget HIFK som slog till först. Sakari Tukiainen inledde målskyttet redan i matchens tredje minut. Kvitteringen kom exakt 40 minuter senare i form av Robin Buwalda.

Efter pausvilan var HIFK vassare igen. Luis Henrique satte 2– 1 med en halvtimme kvar av dusten. På stopptid avrundade Erikson Carlos siffrorna till 3– 1.

– Det handlade om tillfälligheter i dag. Vi var effektivare och det avgör den här matchen. Det är alltid tungt att spela i en sådan här värme, men det är lika för alla. Det är vår första bortaseger i år och det är skönt, säger Mattsson.

I och med segern ligger HIFK nu bara en poäng efter IFK Mariehamn i ligatabellen. Ålänningarna har parkerat på sjunde plats, medan HIFK ligger nia.

Inter lät inte Ilves rycka – men KuPS stötte på problem i Karleby

Med tanke på tätstriden var både KuPS och FC Inter ute efter trepoängare för att inte låta Ilves rycka allt för mycket efter bragdsegern i Esbo i går.

Åbolaget lyckades med uppgiften, då de slog ett decimerat RoPS med 2– 0 efter mål av Albion Ademi och Filip Valencic – men Kuopiolaget stötte på patrull mot nästjumbon KPV.

Den första halvleken mellan lagen bjöd inte på några fullträffar. I den 56:e minuten satte Enoch Banza sedan 1– 0 för Karlebylaget, men det dröjde inte länge innan KuPS kom i kapp.

Kvitteringen kom nämligen bara tre minuter senare i form av Purje Ats. Men KPV hade inte tappat hoppet. Sex minuter efter kvitteringen steg Ishmael Yartey fram och satte 2– 1-målet – en ledning som höll matchen ut.

Tack vare poäng drog KPV upp en lucka på fyra poäng ner till VPS längst ner i ligatabellen. Laget ligger dessutom bara två poäng efter RoPS på tionde plats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport