Hoppa till huvudinnehåll

Ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj intagen på sjukhus på grund av allergisk reaktion - "Han har aldrig drabbats av liknande reaktioner"

Ryska aktivisten Aleksej Navalnyj håller tal under en demonstration i Moskva.
Navalnyj håller tal under en demonstration i Moskva. Ryska aktivisten Aleksej Navalnyj håller tal under en demonstration i Moskva. Bild: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY Aleksej Navalnyj,Ryssland

Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har tagits in på sjukhus efter att ha drabbats av en allergisk reaktion, uppger hans talesperson.

Navalnyj lär ha drabbats av den allergiska reaktionen i fängelset där han för tillfället avtjänar en 30 dagars dom. Navalnyj fängslades efter att ha utlyst en demonstration för att protestera mot orättvisa i lokalvalen i Moskva.

Flera oppositionskandidater har inte fått ställa upp i valen och anser att detta skett på orättvisa grunder. Myndigheterna hävdar i sin tur att allt skett på rätt sätt.

För drygt en vecka sedan demonstrerade över 20 000 personer i Moskva. På lördag demonstrerade drygt 3 500 personer och då greps mer än 1 000 demonstranter av rysk polis.

Navalnyjs talesperson Kira Yarmysh skriver på Twitter att Navalnyj intagits på sjukhus för "svullnad i ansiktet och rodnande hud".

Hon hävdar att man inte vet vad den allergiska reaktionen beror på och tillägger att Navalnyj "aldrig drabbats av liknande reaktioner".

Källor: Reuters, AFP

Läs mera:

Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj hamnar bakom galler igen - hotade med stora demonstrationer

Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har tilldelats ett 30 dagars fängelsestraff på grund av demonstrationer som arrangerats i samband med lokala val.

Läs mera:

Hundratals demonstranter greps i Moskva - missnöjet om orättvisa i lokalval fortsätter sjuda

I Moskva har polisen gripit hundratals människor i samband med en demonstration som oppositionen ordnar. Oppositionen har uttryckt missnöje över att deras kandidater inte tillåtits ställa upp i lokalvalet som ordnas i september.

Läs mera:

Över 20 000 demonstrerade till stöd för uteslutna oppositionskandidater i Moskva

Moskvas oppositionsanhängare fortsätter kräva att deras kandidater får ställa upp i lokalvalet. Efter att polisen med hård hand kväste en mindre demonstration i måndags samlades nu 20 000 Moskvabor för att protestera.

Läs också