Hoppa till huvudinnehåll

Flera fall av grovt rattfylleri i Österbotten i helgen

Polis i uniform.
Polisen effektiverar övervakningen av rattfylleri under veckan. Polis i uniform. Bild: Tiina Jutila / Yle polisen,poliser,polisfordon,brottslighet,lagar (alster),Polisbevakning,böter,lagövervakning,trafiksäkerhet,anhållande,rattfylleriövervakning

Polisen misstänker fyra personer för grovt rattfylleri i helgen. Händelserna inträffade i Närpes, Kaskö, Vasa och Korsholm.

Vid halvfemtiden på lördagen fick polisen en anmälan om en berusad person på Neste Pörteborgs parkering i Närpes. Mannen som är född 1967 hade först försökt snatta öl utan resultat, och därefter satt sig i sin bil och kört iväg.

Polisen fann mannen vid sitt hem. Han blåste 1,61 promille i ett alkometertest och misstänks för grovt rattfylleri och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Vid niotiden samma kväll stannade polisen en bil som körde i hög hastighet genom Kaskö centrum.

Föraren, också en man född 1967, blåste 1,14 promille i alkometern. Han misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Effektiverad övervakning under veckan

Vid tretiden natten mot söndagen stannade polisen en personbil på Wolffskavägen i Vasa. Bilen hade kört över 70 kilometer i timmen i ett 50-område.

Föraren, en man född 1968, blåste 2,2 promille i alkometern och misstänks för grovt rattfylleri och trafikförseelse.

En dryg timme senare stannade polisen en personbil i Vikby i Korsholm. Föraren var en man född 1990.

I ett alkometertest som gjordes på plats blåste mannen 0,81 promille, men ett precisionsalkometertest lite senare gav resultatet 0,64 promille.

Under veckan kommer polisen att effektivera övervakningen av rattfylleri i hela landet. Särskilt riktar man in sig på sommarstugeorter.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten