Hoppa till huvudinnehåll

Red Bull gjorde det igen: Satte alla tiders snabbaste depåstopp

Max Verstappen korsar mållinjen och mekanikerna jublar
Det blev en lyckad söndag för Max Verstappen i Tyskland. Max Verstappen korsar mållinjen och mekanikerna jublar Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Formel 1,Max Verstappen

Max Verstappen gjorde hela fem depåstopp under den regntunga tävlingen i Tyskland. Det sista blev också det snabbaste och Red Bull raderade ut sitt två veckor gamla världsrekord. Gänget i depån var otroliga, säger stallchefen Christian Horner.

Under Storbritanniens GP satte Red Bull nytt världsrekord då man bytte däck på Pierre Gaslys bil på endast 1,92 sekunder. Det rekordet stod sig i två veckor.

I gårdagens tävling i Tyskland var stallets mekaniker ännu snabbare. På det 46:e varvet körde loppets ledare Max Verstappen in i depån för att sätta på slicks och då gick det undan.

Däckbytet gick på smått otroliga 1,88 sekunder – tre hundradelar snabbare än det tidigare rekordet.

– Gänget i depån var otroliga och det var orsaken till att vår chefsmekaniker Phil Turner fick gå upp på prispallen och hämta konstruktörspokalen. Han har gjort ett fantastiskt jobb, säger stallchefen Christian Horner.

– Ett stort tack till hela stallet. Det var en galen och fantastisk söndag, sade Verstappen efter tävlingen.

Red Bull hade fem av de tio snabbaste depåstoppen i gårdagens tävling. För Verstappens del gick två tidigare stopp på 2,04 och 2,11.

Williams som också gjort sig känt för att lyckas med snabba depåstopp gjorde väl i från sig i Tyskland. 1,99 sekunder tog det att byta däck på Robert Kubicas bil medan Red Bull även klockades för 2,15 då man bytte Pierre Gaslys däck.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Verstappen etta i regnigt Tyskland efter kaotiska scener – Bottas kraschade, Hamilton gynnades av tävlingsjuryns beslut

Valtteri Bottas hade ett jätteläge att knappa in på Lewis Hamiltons försprång i VM-sammandraget på söndagen. Men tävlingen på Hockenheim blev en total flopp för Mercedes. Max Verstappen fick kliva högst upp på podiet efter ett kaotiskt race – närmast före Sebastian Vettel och Daniil Kvjiat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport