Hoppa till huvudinnehåll

Tabellettan satsar på kontinuitet – förlänger kontraktet med tränaren Jarkko Wiss

Jarkko Wiss ger instruktioner åt en spelare
Jarkko Wiss ger instruktioner åt en spelare Bild: All Over Press fotboll,Ilves Tammerfors (Fotboll),Jarkko Wiss

Jarkko Wiss kommer att träna Tammerforsklubben Ilves under de tre kommande säsongerna. Klubben gick i dag ut med att man förlängt kontraktet med tränaren. Det var ett lätt beslut att fatta, säger Wiss.

Jarkko Wiss tog över som chefstränare för Ilves inför säsongen 2016 och under hans ledning har Tammerforsklubben etablerat sig som ett lag på den övre halvan i tabellen.

Den här säsongen har Ilves gått riktigt starkt. Laget vann finska cupen och toppar tabellen i ligan då sex omgångar återstår i grundserien.

De fina resultatet har nu lett till att Wiss får fortsatt förtroende. 47-åringens kontrakt gällde från början över nästa säsong men nu har man förlängt det fram till slutet av säsongen 2022.

– Det är fint att jag får fortsätta med ett jobb som jag njuter av och dessutom i min hemstad. Jag är nöjd över det jobb vi gjort de senaste åren och vi har gått i rätt riktning.

– Då Ilves frågade om jag vill fortsätta var det ett lätt beslut att fatta, säger Wiss på klubbens webbplats.

Jarkko Wiss är tillsammans med IFK Mariehamns Peter Lundberg de mest långvariga på sina poster bland de nuvarande ligatränarna.

Enligt Ilves vd Tomi Erola gick det snabbt att förhandla fram ett nytt kontrakt med Wiss.

– Båda parter hade samma vision och då lyckades vi snabbt komma överens. Nu kan vi i lugn och ro fokusera på de återstående matcherna den här säsongen och även bygga för framtiden, säger Erola.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport