Hoppa till huvudinnehåll

Ungersk simmare anklagas för sexuellt ofredande i samband med VM i Sydkorea – tillåts inte lämna värdlandet: "Ångrar verkligen vad som hände"

Tamas Kenderesi gapar efter luft medan han simmar.
Tamas Kenderesi. Tamas Kenderesi gapar efter luft medan han simmar. Bild: EPA-EFE/All Over Press Tamás Kenderesi

Den ungerska simmaren Tamas Kenderesi får inte lämna värdlandet Sydkorea, trots att sim-VM redan avslutats. Orsaken är att han står åtalad för sexuellt ofredande – något som den tidigare OS-medaljören nu förnekar.

22-åriga Kenderesi tillåts inte lämna landet medan polisen utreder det misstänkta ofredandet på en nattklubb i VM-orten Gwangju.

Det ungerska landslaget bekräftar att Kenderesi släppts från häktet, men att han saknar tillstånd att lämna landet under de närmaste tio dagarna. I ett uttalande bekräftar Kenderersi att han rört vid en koreansk kvinna, men förnekar sexuellt ofredande.

– På väg mot dansgolvet efter att ha varit på toaletten rörde jag baksidan av en koreansk kvinna som arbetade som dansare på klubben, säger Kenderesi.

– Jag stannade inte ens bakom henne utan gjorde en enda tanklös rörelse, vilket förargade kvinnan som lämnade in en anmälan mot mig.

Kenderesi, som har ett OS-brons från 2016, blev åttonde i finalen av 200 meter fjäril. Ungraren säger sig ha samarbetat genom hela processen och förstår att han brutit mot vissa "moraliska normer".

– Jag ångrar verkligen vad som hände och vill be om den koreanska kvinnans förlåtelse. Men jag förnekar kraftigt att jag skulle vara skyldig till något slags sexuellt ofredande.

Källa: AFP

Läs också