Hoppa till huvudinnehåll

Silverlaget Dicken förstärker på målvaktssidan – landslagsspelaren Tuomas Laitinen klar för klubben

Tuomas Laitinen kastar bollen
Tuomas Laitinen spelar för Dicken nästa säsong. Tuomas Laitinen kastar bollen Bild: Matti Matikainen/Newspix24 handboll,tuomas laitinen

Tuomas Laitinen väljer att flytta på sig efter att Atlas kastat in handduken vad det gäller ligaspel. Landslagsmålvakten flyttar till Dicken som han skrivit ett tvåårigt kontrakt med.

Tuomas Laitinen har spelat för Vandaklubben Atlas under hela sin karriär men till nästa säsong väntar en ny utmaning. Eftersom Atlas valt att inte spela i ligan kommer Laitinen i stället att dra på sig Dickens tröja.

– Det var lätt att välja ny klubb både utgående från serienivå och ort. Jag tror att jag kan utvecklas ytterligare i Dicken och hjälpa laget, säger Laitinen på klubbens webbplats.

Sedan tidigare har Dicken målvakterna Mikael Mäkelä, Patrik Roslander och Kim Davidsson i truppen. Davidsson är skadad och blir borta under en längre tid.

– Tuomas är ett bra komplement till vår redan starka målvaktsuppsättning. Han har en annan stil och det ger skyttarna en ny utmaning både på matcher och träningar, säger tränaren Björn Monnberg.

Förra säsongen spelade Laitinen 24 matcher för Atlas med en räddningsprocent på 36,66. I landslaget har han spelat 40 matcher.

Under sin karriär har 30-årige Laitinen valts till månadens spelare i ligan fem gånger.

Läs mera:

Vanda blir utan herrelithandboll – Atlas drar sig ur FM-ligan

Vandalaget Atlas drar bort sig från FM-ligan i handboll inför säsongen 2019–2020. Som orsak uppges att spelarmaterialet är för tunt för att klara en säsong. Som motvikt till herrarnas frånvaro kommer Atlas damer att spela på högsta nivån kommande säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport