Hoppa till huvudinnehåll

Hälproblemen lyste med sin frånvaro på träningen – Nooralotta Neziri väljer att delta i Kalevaspelen

Nooralotta Neziri ler och vinkar
Nooralotta Neziri ler och vinkar Bild: Vesa Pöppönen / AOP friidrott,Nooralotta Neziri

Nooralotta Neziri verkar komma undan med blotta förskräckelsen. Hälproblemen som tvingade henne på magnetundersökning förra veckan plågade inte henne på dagens träning – i stället är Neziri nu redo att kämpa om FM-medaljer i Villmanstrand denna vecka.

Smärtor i höger häl har satt käppar i hjulen för Nooralotta Neziri på sistone. Häcklöparen sade sig ha känt av smärtan i flera tävlingar i juli och i GP-tävlingarna i Joensuu förra veckan kunde hon inte delta i häckfinalen på grund av problemen.

Tränaren Petteri Jouste var förra veckan tveksam gällande deltagande i Kalevaspelen, på grund av hälproblemen som visade sig handla om en inflammation.

På onsdagens förberedande träningar kändes hälen ändå så pass mycket bättre att Neziri är redo att ställa sig på startlinjen i Villmanstrand denna vecka. Det meddelar hon via ett pressmeddelande från Friidrottsförbundet.

– När jag sprang utan häckar kände jag ingenting i hälen. Med häckar stack det till riktigt lite i hälen, men det var ingenting som påverkade mitt löpande.

– Jag tror att även den känslan hinner försvinna, då det ännu är två dagar till tävlingarna, säger Neziri i pressmeddelandet.

Den regerande finländska mästarinnan tvingades hålla en liten paus efter tävlingarna i Joensuu.

– Jag har låtit bli att springa i fyra dagar. Det var spännande att fara på träning, eftersom jag var rädd att tvingas se på Kalevaspelen från tv, men allt gick bra.

Damernas 100 meter häck står på programmet på fredagen i Kalevaspelen. Neziri finns även anmäld till 100 meter, som tävlas på lördagen. Ett eventuellt deltagande i den grenen säger sig Neziri avgöra först efter häcktävlingarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport