Hoppa till huvudinnehåll

Alfa Romeo bekräftar att överklagan gjorts – "Ismannen" tycker inte starten var något extra: "Det såg bara bra ut då Red Bull-förarna gjorde en dålig start"

Kimi Räikkönen gick om Red Bull-förarna i starten.
Kimi Räikkönen fick en bra start i motsats till bland annat Max Verstappen. Kimi Räikkönen gick om Red Bull-förarna i starten. Bild: Valdrin Xhemaj/EPA Kimi Räikkönen,Alfa Romeo,Tysklands Grand Prix

Kimi Räikkönens Alfa Romeo-stall bekräftar i dag på Twitter att de nu överklagat beslutet om att ge deras förare tidsstraff efter Tysklands grand prix. Både Räikkönen och stallkamraten Antonio Giovinazzi fick ett tidsstraff på 30 sekunder.

Orsaken till förarnas tidsstraff var att tävlingsjuryn ansåg att stallet använt sig av teknik som hjälpte till med starten i bilarna.

Räikkönen gjorde en pang start och steg direkt från femma till trea då han lämnade Red Bull-förarna bakom sig.

– Jag tycker det var en rätt så normal start. Det såg bara bra ut eftersom Red Bull-förarna gjorde en dålig start, kommenterar Räikkönen enligt Racefans.

Räikkönen kom i mål som sjua i Hockenheim medan stallkamraten Giovinazzi kom på en åttonde plats. I och med tidsstraffet som tilldelades efter loppet föll de till tolfte och trettonde plats och blev utan poäng.

Alfa Romeo meddelade redan dagen efter loppet att de kommer överklaga beslutet. Enligt stallet har de tillräckliga bevis för det och menar att en sjunde och en åttonde plats är rättvisa belöningar för förarnas insatser.

I dag bekräftar stallet att en överklagan gjorts.

Hoppa över Twitterpostning

Räikkönen ville inte kommentera själva överklagan desto mer ingående för Racefans.

– Jag vet att en överklagan har gjorts men jag vet inte vad det kommer resultera i. Jag har absolut ingenting mer att säga om saken, säger han.

Formel 1-säsongen fortsätter i helgen med Ungerns grand prix. Kimi Räikkönen har flest podiumplatser från banan i Budapest. I fjol slutade han trea.

Läs också