Hoppa till huvudinnehåll

Inte ens straffräddning räddade KuPS: Kuopiolaget ute ur Europa League-kvalet efter oavgjort i returmötet – hemmaarenan slutsåld för första gången i klubbhistorien

Lucas Rangels mål dömdes bort.
Lucas Rangels mål dömdes bort i den 90:e minuten för offside. Lucas Rangels mål dömdes bort. Bild: Lehtikuva Kuopion Palloseura,Uefa Europa League,Lucas Rangel Nunes Gonçalves

För en vecka sedan förlorade KuPS det första mötet mot Legia Warszawa i den andra kvalomgången. Då förlorade de 0–1 efter en missad målchans. I dag var det dags för returmötet i Kuopio men inte heller det gick vägen. Denna gång trots en räddad straffspark och på grund av ett bortdömt mål. I och med dagens matcher klarnade också HJK:s motstånd i den tredje omgången.

Väldigt många målchanser men inte ett enda mål ledde till KuPS tunga nederlag.

I och med dagens oavgjorda resultat 0–0, avancerar Legia till den tredje omgången i Europa League-kvalet medan KuPS fick tacka för sig inför de fullsatta läktarna.

– Jag är väldigt stolt över spelarna. Vi hade de polska jättarna på knä, kommenterade KuPS chefstränare Jani Honkavaara i Veikkaus TV:s intervju.

Hoppa över Twitterpostning

Precis som i det första mötet hade KuPS svårt att förvalta sina målchanser. Av dem fanns det ändå klart mer än för en vecka sedan.

I den 17:e matchminuten hade hemmalaget ett farligt läge där både Manga och Diallo fick försöka sätta in öppningsmålet. Knappa tio minuter senare hade Manga sin andra chans men lyckades inte den gången heller.

Också Ayarna hade några ypperliga lägen i slutet av första halvlek.

I den andra halvleken var det sedan Legias tur att skapa målchanser.

Kulenović nollad tre gånger

Gästernas Sandro Kulenović hade inte den bästa dagen vad gäller avsluten.

I den 51:a matchminuten satte han bollen från så gått som öppet läge i sidonätet. 25 minuter senare var han framme igen. Än en gång förlorade han duellen mot KuPS-keepern, och kom inte på något avslut alls.

Kulenović fick ändå sin klart bästa chans bara minuterna före slutet. Den här gången från straffpunkten. Otso Virtanen var ändå säkerheten själv och hindrade Kulenović från att näta för tredje gången i matchen.

Otso Virtanen hindrar Kulenovic.
Otso Virtanen gav KuPS chansen då han hindrade Kulenović från att göra mål. Otso Virtanen hindrar Kulenovic. Bild: Lehtikuva Kuopion Palloseura,Otso Virtanen,Sandro Kulenović

KuPS en offside från jubel

Efter att Virtanen gett hemmalaget chansen att ännu jaga en seger fick KuPS nytt driv.

I den 90:e matchminuten var det riktigt nära KuPS-jubel. Lucas Rangel satte in bollen i nätmaskorna men målet dömdes bort som offside.

– Det här är nog en stor besvikelse. Vi kämpade bra och lämnade allting på planen, kommenterade KuPS kapten Petteri Pennanen efter matchen enligt STT.

Trots att Europa League-äventyret tog slut var chefstränaren nöjd med insatsen.

– Otso gav oss chansen då det behövdes. Den här matchen når toppen av alla matcher under min egen tränarkarriär, och kommer säkert att hållas kvar där länge, kommenterade Honkavaara.

KuPS kämpade om avancemang inför fullsatta läktare. För första gången i klubbhistorien hade biljetterna till dagens hemmamatch sålts slut redan på förhand. KuPS hemmaarena har en kapacitet på 3500 åskådare.

Hoppa över Twitterpostning

HJK:s motstånd i omgång tre klart

HJK som blev utslaget ur Champions League-kvalet i onsdags kommer att få möta Riga FC i Europa League-kvalets tredje omgång.

Riga avancerade efter det sammanlagda resultatet 4–4 mot den polska klubben Piast Gliwice.

Riga segrade i dag med 2–1 på hemmaplan och då de i bortaförlusten lyckades göra två mål, avancerar de i och med bortamålsregeln.

Det första mötet mellan HJK och Riga FC spelas om en vecka. Returmötet spelas i Helsingfors om två veckor.

Läs mera:

Uddamålssegern räckte inte till – HJK utslaget ur Champions League-kvalet: "Helt bra insats"

HJK är utslaget ur Champions League-kvalet. En 2–1-seger i dagens returmöte på hemmaplan mot Röda Stjärnan räckte inte, Belgradlaget avancerar vidare med 3–2 totalt. HJK får i sin tur ställa sig in på Europa League-kval.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport