Hoppa till huvudinnehåll

Niklas Moisander ny lagkapten för Werder Bremen: "Visa gott exempel – det har alltid varit mitt sätt"

Niklas Moisander och Thomas Müller kämpar
Niklas Moisander är de grönkläddas nya lagkapten. Niklas Moisander och Thomas Müller kämpar Bild: imago images / Nordphoto/ All Over Press Niklas Moisander,Thomas Müller,SV Werder Bremen,FC Bayern München,fotboll

Den anrika Bundesligaklubben Werder Bremen har utsett Niklas Moisander till lagets nya kapten. Det meddelade klubben på torsdagen.

Den 33-årige Niklas Moisander har fram tills nu fungerat som vicekapten men nu har han tagit ett pinnhål uppåt på kaptensstegen.

– Det är en stor ära för mig att utses till lagkapten för en så här anrik Bundesligaklubb, säger Moisander på klubbens webbplats.

Moisander säger att truppen är stark, att det finns bra, unga spelare och att lagandan är toppen.

– Jag har erfarenhet från rollen från min tid i Amsterdamklubben Ajax, och jag har alltid tagit ansvar alltsedan jag anslöt mig till Werder. Jag ser fram emot att leda laget.

Sitt sätt att visa ledarskap gör han genom att visa gott exempel.

– Visa gott exempel – det har alltid varit mitt sätt och jag tror att det passar mina lagkamrater. Jag hungrar fortfarande efter framgång och därför passar det bra att bli kapten. Det är ett viktigt steg för mig, säger Moisander.

Davy Klaassen kommer att fungera som lagets vicekapten.

"En naturlig ledare"

Werder Bremens chefstränare Florian Kohlfeldt är naturligtvis nöjd med valet av lagkapten.

– Utöver att han har värdefull erfarenhet från internationellt spel så är han en naturlig ledare. Han är lugn och saklig och samtidigt väldigt motiverad och beslutsam. Det har gjort att han under de senaste åren blivit en viktig samtalspartner för mig, säger Florian Kohfeldt.

Niklas Moisander anslöt sig till Werder Bremen sommaren 2016. Innan det spelade han en säsong för Sampdoria samt tre säsonger i Ajax. Före flytten till storklubben från Amsterdam spelade han för AZ (2008–2012) och FC Zwolle (2006–2008) samt hörde till Ajax's organisation (2003–2006).

Moisander har vunnit holländska mästerskapet tre gånger samt spelat totalt 62 landskamper för Finland. Han var också landslagets mångåriga lagkapten.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport