Hoppa till huvudinnehåll

Sprinterdramatik i Villmanstrand - fjolårets trefaldiga medaljör skadade sig efter endast 20 meter

Milja Thureson.
Thuresons FM-tävlingar är över. Milja Thureson. Bild: All Over Press / Vesa Pöppönen Milja Thureson

Åbolöparen Milja Thureson fick en olycklig start på Kalevaspelen då hon tvingades avbryta heaten på 400m efter endast 20 löpta meter. Thureson som vann guld och två silver i förra årets FM-tävlingar lider av en inflammation i hälen.

Thureson som i fjol vann 200m och tog silver både på 100m och 400m meddelade också att FM är över för hennes del. Efter Thuresons skada hör nu heatsegrarna Jeanine Nygård från IF Drott och Amira Chokairy från HKV till de största guldfavoriterna i finalen.

Också på herrarnas 400m finns det stora guldchanser för SFI-löparna. HIFK:s Erik Back, Sibbo Vargarnas Elias Aalto och Falkens Christoffer Envall vann alla sina försöksheat, och går in som favoriter till fredagens final.

Tävlingarnas första guld togs av Eero Saleva från HKV. Saleva vann 10 000m med tiden 30.21,21 före klubbkompisen Aki Nummela och Antti Ihamäki från Alajärvi.

Läs mera:

Kalevaspelen igång i Villmanstrand - här är sändningstiderna och tidtabellen

Då FM-medaljerna i friidrott skall avgöras från torsdag till söndag får idrottarna försöka prestera i förhållandevis kyliga förhållanden i Villmanstrand. Förutom FM-medaljer jagar våra toppfriidrottare också VM-gränser samt en plats till friidrottslandskampen mellan Finland och Sverige.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport